Lukijalta: Uimavalvojan tehtäviin ei voi kuulua päihdeongelmaisten nuorten valvonta

Petri Görman

On hienoa, että Lahdessa on useita uimarantoja, joissa voi käydä virkistäytymässä helteisinä kesäpäivinä. Mytäjäinen on keskellä Lahden kaupunkia ja se on puhdas lähdepohjainen lampi. Olen itse käynyt uimassa siellä päivittäin.

Yksi uimarannalla havaitsemani asia huolestuttaa minua todella paljon. Tällä uimarannalla viettää joukko nuoria vapaa-aikaansa päihteitä käyttäen. Osa nuorista kokoontuu pukukoppirakennuksen takaosaan ja tämä alue on päiväkäytön jäljiltä siivottomassa kunnossa.

Lahtelaisesta päihdeongelmasta on puhuttu paljon, mutta tämä ongelma jatkuu yhä edelleen. Minua huolestuttaa se, kuinka avoimesti päihteiden käyttöön suhtaudutaan nuorten keskuudessa ja kuinka helposti oman pään saa aineilla sekaisin.

Onko Lahden kaupungin organisaatiossa vielä etsivää nuorisotyötä, joka voisi puuttua tähän päihdeongelmaan? Kuka ottaisi tästä vakavasta ongelmasta kopin?

En voi aikuisena perheellisenä ihmisenä sulkea silmiäni, jos näen tällaisen ongelman edessäni. Toivon, että toisetkaan aikuiset eivät sulje silmiään tältä näkymältä ja kävele joka ilta ongelman ohi.

Olisi hyvä, että tässä kaupungissa herättäisiin nuorten päihdeongelmiin. Nämä päihdenuorten ongelmat tulevat kuormittamaan terveydenhuoltojärjestelmäämme yhä enemmän. Vielä olisi hetki aikaa toimia.

Kuka ottaisi tästä vakavasta ongelmasta kopin?

Mytäjäisissä käy uimassa paljon lapsiperheitä. On erittäin tärkeää, että yhdenkään perheen ei tarvitsisi kohdata sitä tilannetta, että lapsi astuu huumepiikkiin tai popsii rannalta jonkin pillerin suuhunsa.

Uimavalvojan tehtäväkuvaan ei voi kuulua päihdeongelmaisten nuorten valvonta. Hänellä on jo muutoinkin vastuullinen ja keskittymistä vaativa työ.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut