Lukijalta: Ovatko vain lääkärit äänessä?

Kari Korhonen

Viime aikoina Etelä-Suomen Sanomissa on ollut paljon lääkäreiden kirjoituksia Päijät-Hämeen sairaanhoidon tilanteesta. Niissä heijastuu huoli, mutta onko niissä oikeasti kosketuspintaa nykytilanteeseen ja siihen, miten tähän on tultu?

Ykköskysymys on lääkäreiden määrä ja uudet koulutuspaikat. Ne ovat laahanneet jäljessä jo 30 vuotta. Tästä on Lääkäriliitto huolehtinut.

Tänä 30-vuoden aikana on luotu muun muassa työterveyshuolto, joka on alun jälkeen muodostunut yksityiselle terveyssektorille oikein kultamunia puklauttavaksi.

Nyt lääkäripulan myötä kekseliäät tajusivat myydä lääkärikoulutuksen saaneita kunnille, hyvin ”käypään” hintaan. Nykyinen kansallinen perusterveydenhoito terveyskeskuksineen on siis ensin rahastettu ja sitten ajettu alas, niin kuin nyt Lahdessa.

Sairaanhoidon nykytilasta pitäisi keskustella paljon laajemmin ja demokraattisemmin kuin vain yhden toimijan, lääkäreiden äänellä.

Päijät-Hämeen sote-menoissa kymmenien miljoonien nousupaineet ensi vuonna – Tilanne ei ole helppo, sanoo yhtymähallituksen puheenjohtaja

Hoitajapulaan pitää puuttua nopeasti ja määrätietoisesti

Hoitajat uupuvat Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä työn paljouteen ja sijaisten vähyyteen - "Kuormitus on kasvanut niin isoksi, ettei porukka enää jaksa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut