Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Miksi taksit vievät saattoliikenteen paikat?

Olen läheiseni terveydentilan vuoksi käynyt viime viikkoina Päijät-Hämeen Keskussairaalassa ensin päivittäin ja nyttemmin pari kertaa viikossa. Tuodessani autolla alkuun vierailijoita ja nykyään potilasta sairaalaan olen huomannut alueella olevan eri ulko-ovien välittömässä läheisyydessä lukuisia vain takseille merkittyjä pysäköintipaikkoja.

Tästä huolimatta taksit näyttävät miehittävän myös vain saattoliikenteelle merkittyjä kolmea neljää pysäköintipaikkaa aivan pääsisäänkäynnin vieressä, vaikka ainoastaan parinkymmenen metrin päässä on taksijonoille merkitty kyytien odottelupaikka.

Viimeksi keskiviikkona 14.7. taksijono täytti koko saattoliikenteelle varatun alueen.

Nyt näkö-, kuulo- ja liikuntarajoitteisia potilaita sairaalaan tuovat henkilöautot joutuvat joko tukkimaan lähinnä kai sittenkin ambulansseille varatun sisäänkäynnin edustan tai pysäköimään kauempana sijaitseville maksullisille pysäköintipaikoille tai vielä kauempana sijaitseville maksuttomille paikoille, ennen kuin pääsevät saattamaan potilasta sairaalan vastaanottoon.

Onko joku hyväksynyt taksien omaksuman käytännön käyttää saattoliikenteelle varattuja paikkoja taksijonon muodostamiseen? Jos on, niin kuka?

Kirjoittaja on lahtelainen.