Pääkirjoitus: Hoitajapulaan pitää puuttua nopeasti ja määrätietoisesti

Henkilöstöpula koettelee Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hoitohenkilökunnan jaksamista. Katja Luoma

Sairaanhoitajapulasta on muodostunut kuluvana kesänä akuutti ongelma ympäri Suomea. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on kerrottu jopa 60 tunnin odotusajoista päivystyksessä (HS 13.7.). Ruuhkien syiksi mainittiin paitsi helle, myös pitkään jatkunut henkilöstöpula.

Päijät-Hämeessä tilanne on kriisiytynyt erityisesti hyvinvointiyhtymän erikoissairaanhoidon päivystyksessä Akuutti 24:ssä (ESS 16.7.). Vaikka tilanne on kriittisin päivystyksessä, on pulaa hoitohenkilökunnasta myös osastoilla ja kotiin vietävissä palveluissa. Pula sijaisista on ymmärrettävästi vienyt Akuutti 24:n henkilökunnan jaksamisen äärirajoille. Tilanteesta kärsivät henkilökunnan lisäksi myös potilaat ja heidän omaisensa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän taloustilanteesta on puhuttu viime vuosina paljon. Nyt silmille iskeneessä hoitajapulassa ei ainakaan suoranaisesti ole kuitenkaan kyse taloudesta ja siitä, ettei sijaisia olisi haluttu palkata. Ensimmäistä kertaa kaikkiin avoinna olleisiin hoitajasijaisuuksiin ei löytynyt tuuraajia.

Kokonaan toinen kysymys on, kuinka houkuttelevana työpaikkana hyvinvointiyhtymä ylipäätään nähdään ja miten viime vuosien toiminnalliset ja taloudelliset säästöt ovat mahdollisesti vaikuttaneet työnantajamaineeseen. Vuoden 2020 arviointikertomuksessa hyvinvointiyhtymän tarkastuslautakunta esitti, että henkilöstön saatavuuden ja pysyvyyden turvaamiseksi tulee kehittää uusia toimintamalleja. Tarkastuslautakunta ilmaisi huolensa myös kasvaneista sairauspoissaoloista. Arviointikertomuksessa kaikki henkilöstöä arvioivat neljä mittaria olivat punaisella eli tavoitteita ei saavutettu.

Tarkastuslautakunta ilmaisi huolensa myös kasvaneista sairauspoissaoloista.

Hoitajapulan ei pitäisi olla valtavan suuri yllätys. Väestön vanheneminen ja sitä myötä hoitohenkilökunnan eläköityminen on ollut pitkään tiedossa. Kun samaan aikaan hoitajien palkkauksen on koettu vastaavan kehnosti työoloja ja työn vaativuutta, ei ole ihme, jos ala ei houkuttele nuoria ja toisaalta alaa vaihdetaan myös kesken työuran. Koronapandemia on saattanut osaltaan vaikeuttaa tilannetta entisestään.

Jo väestön ikääntymisen vuoksi on oletettavaa, ettei hoitohenkilöstön tarve ainakaan vähene lähitulevaisuudessa, vaikka hoitotyössä avustava teknologia varmasti kehittyykin. Siksi hoitajapulaan on pyrittävä vastaamaan nopeasti ja määrätietoisesti.

Työolojen ja palkkauksen kehittäminen ovat itsestään selviä keinoja, joilla alan houkuttelevuutta voidaan lisätä. Halpoja ja helppoja keinoja ne eivät ole, mutta onko tilanteeseen varaa olla puuttumatta?

Myös ulkomaisia hoitajia tulisi jatkossakin rekrytoida Suomeen avoimin mielin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut