Lukijalta: Löysän kasvatuksen tuloksena sallitaan toisen ihmisen halventaminen

Tiina Metsäketo

Nyky-yhteiskunnassa ei enää arvosteta lähimmäistä. Toisen ihmisen halventaminen on sallittua. Arvostus lähtee rahan määrästä. Ei kunnioiteta toista ihmistä.

Monet lapset eivät saa kotoa mallia toisen ihmisen kunnioittamiseen. Vanhemmat eivät ehdi eivätkä osaa kasvattaa lasta siihen. Monissa työpaikoissa työn määrä kuormittaa liikaa. Löysän kasvatuksen tuloksena sallitaan toisen ihmisen halventaminen. Myös tähän malli saadaan kotoa.

Monen vanhemman omat vaikeudet vaikuttavat tähän. Lapsi ei ole tärkeä vaan työ ja raha. Alkoholia käytetään nyky-yhteiskunnassa liikaa. Lapsia ei kuunnella tarpeeksi. Lapset kiusaavat toisia lapsia ja myös vanhemmat syyllistyvät kiusaamiseen.

Sairaat ihmiset jäävät yksin. Monelle sairaat ihmiset ovat rasite. Ei ihme, jos yhteiskunnassa ihmiset masentuvat. Masennuslääkkeitä käytetään paljon. Toista ihmistä kiusataan eikä ajatella, miltä toisesta tuntuu.

Väkivalta kuuluu nyky-yhteiskuntaan. Nuoret kantavat veitsiä mukana ja käyttävät niitä väkivaltaisesti. Elämää ei enää kunnioiteta.

Puutu ajoissa kiusaamiseen, ettei kenenkään tarvitse kärsiä siitä.

Koulumaailmassa ei hyväksytä enää erilaisuutta. Lasta, joka on erilainen, kiusataan, ja hänen jätetään yksin. Lasta ei kuunnella eikä auteta kiusaamistilanteessa tarpeeksi. Hänet jätetään yksin. Vanhemmat eivät välttämättä tiedä, että lasta kiusataan.

Lehdistä on voinut lukea, mitä voi tapahtua, kun kiusataan liikaa. Monen lapsen tulevaisuus olisi parempi, jos häntä ei olisi kiusattu. Koulukiusaaminen jättää jäljet lapsen elämään, mikä näkyy vanhempana.

Haluatko huonon tulevaisuuden koululuokassa naapurioppilaalle? Älä siis kiusaa ketään, äläkä anna ketään kiusata. Puutu ajoissa kiusaamiseen, ettei kenenkään tarvitse kärsiä siitä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut