Lukijalta: Velkakatto ei ole päätös, vaan tekojen sana

Erkki Puumalainen

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) linjaa (Helsingin Sanomat 10.7.) tavoitetta velkakatosta. Sitä ei voi asettaa kurjistamatta kansaa tai nostamatta kotimaisen työn, yrittäjyyden ja omistamisen arvoa.

Sattumalta samanaikaisesti aito yksityinen paikallisradio ja suomalainen levy-yhtiö kävivät Savossa eetterikeskustelua siitä, miten aluetalous, kulttuuri, viihdeteollisuus, yrittäminen ja terve maalaisjärki on tuhottu valtiovallan siunauksella. Esimerkkejä löytyi laajalti.

Esimerkiksi viihteen arvo- ja palveluketjusta puuttuu elintärkeitä rakenteita. Esko Aho (kesk.) ja Paavo Lipponen (sd.) olivat ylimmän vallan käyttäjät, kun Suomi-viihde ja radioaallot käytännössä lahjoitettiin ulkomaille. Tämän vuoksi enemmistöväki ei saa mieleistänsä musiikkia.

Yritykset ja ”isien luoma” omavaraisuus uhrattiin finanssipolitiikan virheiden korjaamiseksi.

Vaikeasti hahmotettavilla aloilla ulkomaisten edunvalvojien trimmatut ammattilaiset saavat oman etunsa näyttämään yhteiseltä. Virkakoneistot kirjoittavat hallitusohjelmia rahan auktorisoimalla tiedolla ja jopa vaativat diskriminaation uhalla toimialoja pysymään ”ryhmäkurissa”. Vuosituhannen alussa valtion omat koneistot ajoivat vireää softa-, peli-, elokuva- ja levybisnestämme rahoitusrotanloukkuihin.

Lopputuloksen kannalta ei ole merkitystä, syntyykö väärä päätös rahan vai tiedon korruptoimana. Virheet näkyvät, jos niitä halutaan katsoa. Kotimainen viihde ja maakunnan yrittäjät maksavat nytkin suurinta koronalaskua.

Yhdenvertaisuus ja työn edellytysten luominen ovat valtion tehtäviä.

Ulkomaiset toimijat tekevät erinomaista työtä, koska niillä on suomalainen työvoima. Kyse on pelkästään uskosta työn arvoon. Vain omistamalla työn lopputuloksen on mahdollista kotiuttaa sen tuottavuus.

Valtiojärjestelmien mielestä henkinen pääoma sekä aineeton omaisuus ovat arvottomia, vaikka ne syntyvät kokonaisuudessaan työstä. Niillä myös tehdään EU-alueen suurinta kasvua.

Yhdenvertaisuus ja työn edellytysten luominen ovat valtion tehtäviä. Toivottavasti viesti otetaan nyt vastaan, ja saamme lomakauden jälkeen käyntiin terveen kilpailun sekä innostavan ilmapiirin luoda kotimaisia hittejä mahdollisimman monelle kuultavaksi.

Kirjoittaja on Poptori oy:n toimitusjohtaja.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut