Lukijalta: Lahden Mukkulan koirapuisto on väärässä paikassa

Sari Hakola

Lähetin keväällä pyynnön Lahden kaupungin palautepalveluun, ja sain heiltä vastauksen 12.4.2021. Pyyntöni koski Mukkulan koirapuiston siirtoa kauemmaksi asuintaloista.

Puistosta aiheutuva meteli ärsyttää varmaankin muitakin kuin minua. Voisi melkeinpä sanoa, että häirintä lähentelee jo kotirauhan rikkomista. Olen kolmen koiran entinen omistaja, en ole koiravastainen ihminen.

Vastauksessa lukee muun muassa: "Otamme toiveenne huomioon mahdollisuuksien mukaan seuraavien koira-aitausten sijoittamisen yhteydessä. Kunnallistekniikka/vihertoimi.

Ahtialassa koirapuisto on erittäin hyvässä paikassa.

Olen lukenut ohjeita koira-puiston käyttäjille. Ihmisen on syytä ulkoiluttaa koiraa vähintään 20–30 minuuttia ensin muualla kuin koirapuistossa, jotta koira saa ylimmän virtatasonsa rauhoittumaan, eikä siten pura liiaksi virtaansa muihin koiriin. On myös tärkeää koiran lihaksiston kannalta, että se on saanut riittävän alkuverryttelyn ennen vapaana juoksemista.

Olen samaa mieltä noiden tosiasioiden kanssa. Jos ja kun ainakin yksi Mukkulan koirapuistoa käyttävä ihminen lukee tämän, toivon hänen kertovan tästä muillekin puistoa käyttäville ihmisille.

Sopu on parempi kuin riita.

Kommentoi