Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Toteutuuko demokratia, jos maakunnalliset vaalit eivät innosta?

Kaksi paikallista kansanedustajaa kirjoitti Mielipide-palstalla ( ESS 30.6.). He kehuvat kovasti toteutuvaa sote-uudistusta. Otsikko kertoo, että se "tuo maakuntaan lisää rahaa".

Kiinnitin huomiota siihen, että toinen kirjoittajista, Mika Kari, edustaa SDP:tä ja toinen, Hilkka Kemppi, keskustaa. Molemmat puolueet ovat mukana Sanna Marinin (sd.) hallituksessa. Ministeri Krista Kiuru (sd.) on mainittu ministerinä, joka vihdoin vetää sote-vankkurin maaliin.

Sekä Kemppi että Kari mainitsee, miten hienoa on taas päästä äänestämään. Tulossa on maakunnalliset vaalit. Kävimme juuri läpi kuntavaalit, jotka koronan takia siirrettiin kesäkuulle. Äänestysprosentti koko Suomessa oli vähän yli 55. Lahen Liipolassa sama luku oli alle 40 prosenttia.

Vaalien järjestäminen maksaa. Se ei ole halpaa lystiä. Lisäksi ennustan, että mahdollisissa maakuntavaaleissa äänestysprosentti olisi alle 30. Toteutuuko demokratia, jos niin harva käy uurnilla?