Lukijalta: Ei populismia vaan kulttuurin kurinpalautusta

Sami Korkiakoski

Kuntavaalit ovat nyt pidetty ja monissa Suomen kunnissa Perussuomalaiset rp. nousivat kolmen suurimman puolueen joukkoon ja puolueesta tulee merkittävä vallankäyttäjä. Perussuomalaisista monilla olisi halu yhdessä muiden puolueiden kanssa saksia myös kulttuuripalveluista.

Monissa Suomen kunnissa tarvittaisiin kuitenkin kulttuurin kurinpalautusta. Tulevat valtuutetut, kuunnelkaa herkällä korvalla kuntalaisten tarpeita. Pienetkin teot ovat tärkeitä kaikenlaisen kulttuurin edistämiseksi.

Jopa perussuomalaiset tarvitsevat kulttuuria, vaikka eivät sitä itse myönnä. Valitettavan usein Lahdessakin on nähty, että perussuomalaiset ovat valmiita leikkaamaan elinvoimaa ja iloa luovista kulttuuripalveluista.

Koronapandemian jälkeen kulttuuritoimijat sekä tapahtumatuottajat kaipaisivat ennemmin kulttuurin edistämistekoja kuin maton jalkojen alta vetämisiä poliittisten toimijoiden taholta.

Kerran menetettyjä mahdollisuuksia on enää vaikea saada takaisin. Tulevat Lahden valtuutetut ovatkin vastuussa siitä, miltä kaupunki näyttää ulospäin kulttuurikaupunkina, toimivathan teatteri, sinfoniaorkesteri ja kirjastot iloa tuottavina asioina lahtelaisten arjessa.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut