Lukijalta: Sataman kuvottava roskaisuus on mainehaitta

Ulla Kajala

Ankkurin rannan rantabulevardi on ollut lasinsirujen kuorruttama valmistujaisviikonlopusta lähtien. Eiväthän lasinsirut voi olla uusia, viikonloppuisin särjetyistä laseista – vai rikkovatko ihmiset noin paljon pulloja? Siis onko tienoota siivottu katukiveyksen osalta ollenkaan?

Rantabulevardilla Sibeliustalon edessä on mukava istua, kuunnella musiikkia, syödä… ja sen jälkeen linkaista kaikki pullot, mukit ja syömäpaperit edessä olevaan järveen. Tänään lauantaina aamulla näky oli kuvottava.

Kiitos sinulle tuntematon nainen, joka keräsit tölkkejä, roskia ja pulloja pyyteettömästi muovikasseihin, et ansainta- vaan puhtaasti siistimistarkoituksessa. Sanoinkin sinulle ja kanssasi olleelle miehelle kiitokset veronmaksajien puolesta alueen siistimisestä.

Luulin myös pullojen rikkomisen jääneen pois muodista mutta ei.

Kyllä se olisi kuitenkin Green Cityn asia, alueen kuvottava roskaisuus on mainehaitta. Sakkokyltti myös voisi muistuttaa ympäristön roskaamisen olevan rikos. Näin me ihmiset olemme pilaamassa kaunista satamaamme.

Luulin myös pullojen rikkomisen jääneen pois muodista mutta ei – Rantabulevardi sen todistaa – ihminen on ääliö eikä näe nenäänsä pidemmälle. Myös koirien tassut ovat vaarassa ja samoin pikkulapset, lähimpänä maanpintaa tallustelevina.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut