Ehdokkaalta: Kaupunkiympäristön kestävä tulevaisuus täytyy linjata

Kari Porra

Ennen kuntavaaleja on Lahdessa keskusteltu runsaasti kaupungin kilpailukyvyn parantamisesta, kaupungin houkuttelevuuden lisäämisestä ja kaupungin talouden tasapainottamisesta.

Tiedossamme on kuitenkin, että globaali ilmastonmuutos ja runsas luonnon monimuotoisuuden katoaminen tulevat myös Lahdessa aiheuttamaan muutoksia turvallisessa lintukodossa ympäristöolosuhteiden muuttuessa. Muutokset kohdistuvat kaupunkimme elinolosuhteisiin. Onkin korkea aika pohtia strategisesti, miten voimme varmistaa tuleville sukupolville hyvän elämisen mahdollisuuden Lahdessa.

Päiväkotien ja koulujen lähellä tulee olla luontokohteita, joissa lapset ja nuoret voivat saada luontokokemuksia.

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja lisääminen, pohjavesien suojelu, vesistöjen veden laadun parantaminen, alkuperäisluonnon suojelu ja laajojen yhtenäisten luontoalueiden verkostojen toteutus, lähiluonnon säilyttämien ja lisääminen myös kaupunkitaajamissa ovat luontotekijöitä, joista tulee pitää jatkossa parempaa huolta.

Edellä mainitut mahdollistavat meille asukkaille myös hyvät virkistysmahdollisuudet ja antavat mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta aivan kaupunkikodin lähiympäristössä. Päiväkotien ja koulujen lähellä tulee olla luontokohteita, joissa lapset ja nuoret voivat saada luontokokemuksia.

On selvää, että kaikkien lahtelaisten terveys, hyvinvointi ja heille tarjottavat palvelut sekä niiden rahoitus ovat vaaleissa tärkeitä. Elinympäristön turvaaminen on kuitenkin hyvinvoinnin kannalta niin keskeinen perusta, että uuden valtuuston tulee tehdä sen osalta pitkäjänteisiä ja kestäviä päätöksiä meidän jokaisen lahtelaisen hyväksi.

Kirjoittaja on lahtelainen ympäristöasiantuntija ja kuntavaaliehdokas (kestävän tulevaisuuden lahti.)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut