Ehdokkaalta: Työttömyyteen tarvitaan nopeita ratkaisuja

Esa Lukkarinen

Työttömiä työnhakijoita oli Lahdessa vuoden 2020 syyskuussa 9 060. Työttömiä työhakijoita oli Lahdessa tämän vuoden helmikuussa jo 9 525. Silti päättäjät huutavat Lahteen työvoimaksi apuun maahanmuuttajia, mikä tuntuu järkyttäviin työttömyyslukuihin suhteutettuna kyllä perin oudolta.

Mitä ovat ne työvoimaa kipeästi tarvitsevat, niin vaativat tehtävät Lahdessa, joihin ei näistä 9 535 työttömästä lahtelaisesta kouluttamallakaan löydy tekijöitä?

Tämä täytyy kaupungin nyt selvittää ja sen jälkeen toimia niin, että saamme nämä 10 000 lahtelaista vaikka tuettuina koulutuksien kautta työllistettyä.

Jos tämäkään ei riitä Lahden työvoimatarpeisiin, niin toivotetaan vasta sitten koulutetut maahanmuuttajat tervetulleeksi kaupunkiimme.

Lahti kaipaa työttömyyden kitkemiseksi nyt nopeita ja radikaaleja ratkaisuja. Kaupungin tulee auttaa työtä ja palkkatuloja tarvitsevat työttömät pääsemään jälleen työnsyrjään kiinni!

Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (Pro Lahti).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut