Ehdokkaalta: Vastauksia Eira Melasen esittämiin kysymyksiin

Mikael Seppälä

Kiitos Eira Melanen (ESS 5.6,) kysymyksistäsi meille ehdokkaille! On totta, että vaalikoneessa on hieman vaikeata antaa hyvää vastausta, joten tässä tulee, ainakin omat mielipiteet.

Liisua ei pidä hyväksyä esitetyssä muodossa. Paikalleenkaan ei voida jäädä, jotain on tehtävä. Liisu on hyvä ehdotus, jota muuttamalla päästään hyvään lopputulokseen: otetaan parhaat palat ja muutetaan niitä huonoja toimenpiteitä, jotta saadaan hyvä lopputulos.

Kisapuiston suunnitelmista kumpikaan ei ole hyvä. Kisapuistoa pitää rakentaa siten, että siellä voivat pelata SM-tason otteluita myös säbä-, koris- ja pesisjengit. Lisäksi tekojäälaitteet pitää asentaa pesiskentän alle. Katsomorakennuksen pitää palvella näitä kaikkia lajeja ja samalla toimia monitoimialueena vaikkapa kokouksille.

Joka tapauksessa siellä pitää olla yli sata tapahtumaa per vuosi, jotta olisi mitenkään järkevää ylläpitää esimerkiksi ravintolapalveluita samassa kiinteistössä.

Kaikista tarpeettomista kaupungin omistamisesta yhtiöstä pitää päästä eroon, tavalla tai toisella. Ne eivät tuo mitään lisäarvoa meidän arkeemme, päinvastoin syövät resursseja tärkeistä toimenpiteistä esimerkiksi koulutuksesta.

Lahden on hyvä seurata, mitä tapahtuu Kymiringillä ja tarvittaessa auttaa sen kehittymistä ylläpitämällä valmiutta majoitus- ja ravintolaliiketoimien kasvulle sekä muille oheistapahtumien tarjoajille. Missään tapauksessa ei ole kaupungin edun mukaista rahoittaa hanketta.

Missään tapauksessa ei ole kaupungin edun mukaista rahoittaa hanketta.

Sote-uudistus, toteutuessaan tällä mallilla, joka on nyt keskustelussa, siirtää suurimman potin eli terveydenhuollon kuntalaisten päätösten ulottumattomiin. Se tulee heikentämään Lahden rahoitusta, nostamaan veroastetta ja aiheuttamaan hallinnollisia ongelmia esimerkiksi kouluterveyden ja koulun välille sekä huonontamaan saatavia terveyden palveluita.

Lahden vahvuuksia ovat muun muassa pääkaupunkiseudun läheisyys, hyvät ihmiset, liikuntamahdollisuudet ja väljä, edullinen asuminen, joiden varaan voidaan rakentaa tulevaisuus. Houkutellaan veronmaksajia, työntekijöitä ja opiskelijoita muuttaman tänne hienoon kaupunkiimme.

Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (kok.).

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut