Näppis | Mitä vähemmän peltilehmiä liikenteessä, sen parempi!

Tunnen autoilijoita, jotka eivät käy edes lähikaupassa ilman autoa. Laiskuuden huippu. Mitä vähemmän peltilehmiä liikenteessä, sen parempi!

Halla-aho vaatii terveysmenojen leikkaamista. Eturauhasen syöpä olisi minulla maksanut yksityisellä hoidettuna kymmeniä tuhansia euroja. Se olisi tarkoittanut hoitamatta jättämistä.

Moni pieneläkeläinen sinnittelee koko kuukauden 850:llä eurolla, ja siihen kuuluu muutakin kuin kuukauden aamiaiset. On hyvät oltavat Marinilla, mut onhan mies nyt työtön, kai se täytyy ymmärtää.

Hyvät kirjoitukset ilmaisen ehkäisyn puolesta lehdessä 2.6. Kummallista tuo vastustus, kun hyödyistä on selvää näyttöä.

En kyllä käsitä, mikä tämä ilmainen ehkäisyjuttu on? Ääniä vaaleissa tätä ehdottaville? Nuoret eivät opi kantamaan vastuuta itse mistään! Kaikki kaadetaan yhteiskunnan vastuulle.

Minä, vanhus, pidän lehden irtopainoksesta, koska voin ottaa käteen yhden kevyen sivun ja lukea sen pää ja selkä suorassa ja hyvässä asennossa.

Tapanila Great Again! Ulkoiluteiden karkea sepeli piiloon kivituhkan tai hienon soran alle. Ja ulkoilija kiittää!

Lientola (vas.), Mäkynen (sd.) ja Helin (vihr.) haluavat maksutonta ehkäisyä nuorille. Huoltosuhde heikkenee ja työvoimasta pulaa. Samat tahot ajavat Suomea velkaorjuuteen ja EU-liittovaltioon väestöltään isompien valtioiden määräysvallan alle. Isämme pelastivat Suomen itsenäisyyden. Nyt se halutaan menettää.

Hollolassa oman alueen valtuutetut äänestivät oman koulun lopettamisen puolesta. Nyt vaalikoneen vastauksissa haluavatkin säilyttää pikkukoulut. Sama ristiriita "kierrätyspuisto" kaatopaikka- asiassa. Näitäkö pitäisi äänestää?

Taas on jossain kuppikunnankokouksessa tehty muutokset palvelulinjan käyttöön. Ei ole käyty tutustumassa, miten hyvin nykyinen toimii. Voi herrat kaupungin, järjen käyttö on sallittu.

Taitaa olla aika lopettaa etlaritilaus. Jatkuvasti julkaistaan typeriä kissavihalietsontaviestejä. Kissat ovat siellä, missä ihmisetkin, ne eivät tapa ympäri metsiä lintuja toisin kuin ne pirun oravat, jotka vetävät pesällisen kerrallaan!

Nuoria aikuisia pitää suojella heidän omalta vastuuttomuudeltaan, nyt ehkäisyn suhteen. Miksei elämä ole opettanut vastuunottoa?

Miksi Fimlabin laboratorioon Aleksilla joutuu jonottamaan ulkona lähes tunnin? Miten toimivat vanhukset, jotka eivät jaksa jonottaa?

Puun kaatoa varten kannattaa tarkistaa etenkin kaavoitetulla alueella, tarvitaanko maisemointilupa? Kaato saattaa muuttaa maisemakuvaa mitä isompi kohde.

Yhtymäkokouslaisten maskittomuus, turvavälit ja muut koronarajoitukset siitä viis. Vierekkäisellä palstalla yleiset koronaohjeet. Kornia!

Täysi-ikäisyys on ainoa perusteltu lähtökohta maksuttomalle ehkäisylle. Lainlaatija on siinä tulkinnut henkisen ja fyysisen kehityksen rajoja. Jokin homeinen ajatus vanhapoika/vanhapiika ikäraja 25 v. ei ole tästä maailmasta. Puhutaan teiniraskauksista, nehän ovat kaikki alle 18 v. Miten keskeytykset jakautuvat 15–25v? Tosiasioita esiin!

Jatkuvasti uutisoinnissa nousee esiin hoitajapula mm. uupumuksen seurauksena. Päättäjät ovat aiemmin luoneet mallin, jossa hoitajat joutuvat raportoimaan ja tekemään muita toimistotöitä. Tuskin tähän ongelmaan löytyy ratkaisua ulkomaisesta työvoimasta. Kuka nostaisi kissan pöydälle?

Teoilla on seuraukset. Eikö se opita jo lapsena. Miksi minun rahoillani, verorahoilla, pitäisi osallistua toisten ehkäisykustannuksiin. Tiukkaa tekee jo nyt ja onhan tässä jo pääministerin perhekin ruokittavana. Apuva!

Vanhoissa, ja sivistyneissä, kulttuureissa arvostetaan iän tuomaa kokemusta ja näkemystä. Pitää tuntea historiaa ymmärtääkseen nykypäivää. Äänestäkää nuoret, mutta järjellä eikä tunteella. Fiktio ei ole faktaa.

Yhteiskunta haluaa kannustaa nuoria irrallisiin sukupuolisuhteisiin. Pääseekö pillerinhakija ilmaiseksi jonon ohi myös jälkiseurausten hoitoon.

Digipalveluilla on sijansa ja osaan asiakkaiden ja potilaidenkin ongelmista voi löytyä ratkaisu minuuteissa etäkontaktilla. Toivottavasti palvelukonsepti sisältää myös riittävästi lääkärin vastaanottoaikoja potilaille, joita ei voi hoitaa etänä minuuteissa. Toivottavasti ne, joilla ei syystä tai toisesta ole digimahdollisuutta, saavat puhelimella sujuvasti yhteyden Harjun terveyteen.

Voi kamala tuota Mukkulan koirapuistoa. Nyt kun voisi pitää ikkunat auki niin jopa on aamutuimaan laitettava kiinni, kun koirat pitävät niin kovaa meteliä!

Tykkään lehdestä tällaisena. Otan heti eroon A- ja B- osat. Silloin on TV-ohjelmakin esillä koko päivän etsimättä Terv. Toinen vanhus

Koronalinkona yhtymäkokous. Nelisenkymmentä henkeä vajailla turvaväleillä ja puolet ilman maskia. Kokoontumisrajoitusten rikkojia päättäjämme.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Yhtymäkokouksen väki istui ilman maskeja kuin sillit suolassa. Kyllä Erholan olisi lääkärinä pitänyt näyttää esimerkkiä. Jos ei edes lääkäri käytä maskia, hän on huono esikuva. Meille on varmasti tulossa vielä monia variantteja. Piittaamattomuudella ei niiltä vältytä.

Lahden tarkastusjohtaja yo-merkonomi ja haussa olevalta tarkastajalta vaaditaan korkeakoulututkinto. Valittiinko sopivin eikä pätevin. Alainen koulutetumpi. Mättääkö jossakin?

Nuorille ehkäisyvälineitä ja eläkemummuille Vagisania ilmaiseksi kiitos. Kallista vaikka hyvin tarpeellista. Ei saa Kela-korvausta.

Anteeksi, emme asioi enää kaupassanne, jos kuulokkeet päässä ei kelpaa. T. Entiset asiakkaat

Miten on tasa-arvon laita pääministeri Marinin perheessä. Eikö miehetkin nykyään voi hoitaa kotia ja laittaa ruokaa ja siivota. Siihenhän meitä yritetään vahvasti ohjata. Ei siihen pääministeriä tarvita.

Kaupunginjohtaja kysyy, miksi keskussairaalan tontti pitäisi antaa valtiolle? Vastaus on selvä. Valtio on kustantanut isosta yhteisestä kukkarosta lähes kaiken, mitä siihen on rakennettu ja varustettu. Siksi on häpeämätöntä yrittää vielä rahastaa tontilla. Se on jälkisyntyistä grynderimeininkiä.

Selailin ikääntyneiden palveluopasta ja mitä huomasinkaan. AA-liike loistaa poissaolollaan? Onko alkoholismi jo voitettu Lahdessa vai mistä on kysymys? Onko AA-tullut tiensä päähän kliseineen?

Meillä on niin onneton hallitus. Onneksi huoltoyhtiö edes viitsii puuttua talon asioihin. Kaikki korjaukset sivuutetaan, mutta pihakukat tärkeät

Hyvinvointiyhtymän kokous! Sairasta porukkaa, kun ei voi käyttää maskia. Leviämisvaiheessa oleva Päijät-Häme. Nämäkö on henkilöitä, jotka päättäjinä edustavat meitä äänestäjiä?

Jos ilmainen ehkäisy, riittänee ikärajaksi 20 vuotta. Väestöhän pitää saada kasvamaan. Yli 20-vuotiaissa terveimmät synnyttäjät.

Onko Mäkysen, Lientolan, Helinin kanta vakaumuksellinen tai periaatteellinen – siis puoluepoliittinen? Punavihreän kansanrintaman ideat ilman ideologiaako muka?

Jokainen kuntavaaliehdokas hokee elinvoimasta ja kasvusta ymmärtämättä, mitä tarkoittaa. Eikä sitä, mitä tekemistä ne edellyttäisivät. Lopettakaa höpinä kasvusta.

Kävin maanantaina iltapäivällä Asikkalan kirkonkylän hautausmaalla. Ei minua ainakaan heinät häirinneet, mutta se sadekuuro.

Aikamoista ristiriitaa: ensin puhutaan synnytystalkoista ja sitten tarjotaan ilmaista ehkäisyä! Tällaisia porukoitako pitäisi äänestää? Huh, huh!

Ei pitäisi isännöitsijänkään puuttua taloyhtiön asioihin. Isännöitsijä on taloyhtiön työntekijä. Hoitakoon tehtävät jotka hänelle kuuluu!

Kiitos, Kirsti Vaara. Keskustan rakentaminen on mennyt jo nyt älyttömäksi, vieläkö pitäisi ainoa isompi henkireikä rakentaa täyteen betonibunkkereita. Tätä juuri pelättiin. Hulluksi kaupungin päättäjät ovat tulleet. Radan rakentaminen Porvoon ym. kautta. Lahti tulee jäämään peräkyläksi. Tyhjiä asuntoja riittää nytkin.

Jos poliisille on taparattijuopon auton pois ottamisesta liikaa vaivaa, annan neuvon. Auto paalaimeen ja kierrätykseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut