Ehdokkaalta: Ulkotoiminnot avattava kokonaan

Janne Nurminen

Katsoin aamun haastattelun. Ei rouva pääministeriä ainakaan voi salailusta syyttää, tai siitä, että pää olisi laitettu pensaaseen. Asiat selvitetään heti.

Haastattelussa oli tärkeä kertomus aamupalan syömisen tärkeydestä ja että pääministeri ja hänenkin perheensä syö myös päivittäin aamupalaa, kuulemma lounastakin. Olisihan se aivan mahdotonta, jos siellä illallista syödään. Ja vielä valtion piikkiin. Tätä kun lukee, niin tulee mieleen, että ei ihme, että ravintolat on Suomessa täysin aliarvostettuja paikkoja.

Itsekin teen aamupalaa juuri valmiiksi ja saatanpa keittää kahvitkin. Meidänkin perheessä siis syödään aamupalaa joka päivä.

Jostain luin hiljattain että demarinuoret ehdottivat yläasteelle ja lukioihin oppilaille maksutonta aamupalaa! Samalla muutenkin voisi normifirmojen edustuskuluihin lisätä paljonkin etuuksia verotukseen entisaikojen tyyliin edustusta varten, koska sillä tavalla raha kiertää paikallisille ravintoloille, pitopalveluille ja niin edelleen. Me tarvitsemme exit-strategiassa kaikki keinot palvelualan tukemiseen.

Ei siis ollenkaan huono idea minun mielestä. Sitä alkaa heti päivä ihan eri tavalla, kun syö hyvän aamiaisen. Hyvä ruoka, parempi mieli. Hyvä aamiainen, parempi Suomi ja enemmän töitä.

Sanna Marinilla huomio lopuksi itselle tärkeään asiaan, eli otan lyhyesti kantaa nykyisiin rajoituksiin.

Great Barrington -tutkimuksen sanoma on, että riskiryhmäläisten kannalta on tärkeää se, että heitä pitää eristää ja suojella. Kun taas perusterveiden ihmisten, jotka eivät kuulu mihinkään riskiryhmään, pitää saada palata normaaliin elämään välittömästi.

Tämä tarkoittaa myös sitä että kaikki ravintolatoiminta ja tapahtuma-ala ulkotoiminnan osalta pitää avata täysimääräisesti ja välittömästi ilman rajoituksia !

Tiedän, että monet eivät ole täysin samaa mieltä monista asioista kanssani, mutta et voi kieltää, etteikö ole tuntunut viime aikoina hyvältä olla edes vähän enemmän normaalisti, kun ajattelee mennyttä vuotta: käydä ulkona syömässä, nauttia auringosta ja yhdessäolosta, tavata ystäviä.

Tämä on se vanha normaali ja sinne on hyvä palata ja alkaa nauttimaan kesästä.

Kotimaan matkailu on se mikä tänä kesänä kannattaa. Siten saadaan tuettua matkailualaa ja ravintoloita rankan vuoden jälkeen.

Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (sd.).

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut