Ehdokkaalta: Digiosaamista kunnanvaltuustoon

Vesa-Matti Vainio

Digitaaliset palveluiden hyödyntäminen on noussut viimeistään koronan myötä entistä tärkeämpään rooliin kunnissa. Kuntien tarjoamien palveluiden tulee olla kuntalaisille helppokäyttöisiä, helposti saatavilla, sekä tietoturvallisia. Lahden kaupungin palveluihin on kohdistunut muutama kyberhyökkäys, ja näiden hyökkäysten kustannukset ovat olleet satoja tuhansia euroja. Palveluiden tietoturvasta huolehtiminen jo hankintavaiheessa on siis ensiarvoisen tärkeää.

Nuorisopalveluissa pitää panostaa enemmän vahvempaan läsnäoloon somessa, sekä palveluiden saavutettavuuteen. Palveluiden tulee olla siellä, mistä nuoret ne helposti ja luonnollisesti löytävät. Datan kerääminen sekä hyödyntäminen päätöksenteossa tukena auttaa päättäjiä tekemään parempia päätöksiä. Digitaalisilla palveluita hyödyntämällä on mahdollista osallistaa kuntalaisia päätöksentekoon. Hyvin toteutetut ja tietoturvalliset palvelut tuovat myös säästöä kunnille. Näiden syiden johdosta osaamista ja ymmärrystä digitaalisista palveluista edellytetään entistä enemmän myös päättäjiltä.

Kirjoittaja on lahtelainen kyberturvallisuuden ammattilainen ja kuntavaaliehdokas (vas.).

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut