Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ehdokkaalta | Digiosaamista kunnanvaltuustoon

Digitaaliset palveluiden hyödyntäminen on noussut viimeistään koronan myötä entistä tärkeämpään rooliin kunnissa. Kuntien tarjoamien palveluiden tulee olla kuntalaisille helppokäyttöisiä, helposti saatavilla, sekä tietoturvallisia. Lahden kaupungin palveluihin on kohdistunut muutama kyberhyökkäys, ja näiden hyökkäysten kustannukset ovat olleet satoja tuhansia euroja. Palveluiden tietoturvasta huolehtiminen jo hankintavaiheessa on siis ensiarvoisen tärkeää.

Nuorisopalveluissa pitää panostaa enemmän vahvempaan läsnäoloon somessa, sekä palveluiden saavutettavuuteen. Palveluiden tulee olla siellä, mistä nuoret ne helposti ja luonnollisesti löytävät. Datan kerääminen sekä hyödyntäminen päätöksenteossa tukena auttaa päättäjiä tekemään parempia päätöksiä. Digitaalisilla palveluita hyödyntämällä on mahdollista osallistaa kuntalaisia päätöksentekoon. Hyvin toteutetut ja tietoturvalliset palvelut tuovat myös säästöä kunnille. Näiden syiden johdosta osaamista ja ymmärrystä digitaalisista palveluista edellytetään entistä enemmän myös päättäjiltä.

Kirjoittaja on lahtelainen kyberturvallisuuden ammattilainen ja kuntavaaliehdokas (vas.).