Ehdokkaalta: Sujuva julkinen liikenne Lahden kehittymisen ehtona

Päivi Ruotonen

Kuljen töissä pääkaupunkiseudulla eli olen niin kutsuttu pendelöijä. Korona on vaikuttanut myös pendelöintiin. VR vähensi vuoroja matkustajamäärien laskun vuoksi ja muutoksen myötä kahdeksaksi töihin pääsy pk-seudulle on tehty kohtuuttoman hankalaksi.

Aloittaessani työt pääkaupunkiseudulla puolitoista vuotta sitten, junat kulkivat suhteellisen hyvin. Tämän vuoden aikana on ollut kohtuuttoman paljon myöhästymisiä, joiden vuoksi on ollut lähes mahdotonta päästä työpisteelle. Matkustamiseen olisi mennyt useita tunteja, mutta onneksi on mahdollisuus etätyöhön.

Kaikkina päivinä se ei kuitenkaan ole mahdollista. Junien myöhästymisestä olen laittanut useita palautteita VR:lle. Viimeisimpänä olen ollut yhteydessä elinkeinoministeri Mika Lintilään (kesk.).

Lahti tarvitsee toimivat raideyhteydet. Raideliikenteen epävarmuudella on negatiivisia vaikutuksia työssä käymiseen, työllistymiseen ja Lahden vetovoimaan. Uusia raideyhteyksiä ollaan suunnittelemassa, mutta ehtiikö suunnittelu vastaamaan tarpeeksi nopeasti tämän hetkiseen puutteeseen.

Jos tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta sekä päästöjen vähentäminen, sujumaton julkinen liikenne ei tätä tavoitteeseen pääsyä tue. Joudun myös itse harkitsemaan auton hankintaa, jotta en ole julkisen liikenteen armoilla, tai vaihtamaan työpaikkaa, mutta mielenkiintoisia uusia työtehtäviä ei kasva puissa.

Tulevaisuudessa pendelöinti voi entisestään lisääntyä.

Huolenani on meidän kaikkien pendelöinnin ja työn teon mahdollisuus mielenkiintoisissa tehtävissä yhdistäen viihtyisään ja itselle mielekkääseen asuinympäristöön. Työn tekemisen suhteen tarvitaan sujuva julkinen liikenne.

Pääkaupunkiseudun työssäkäyntialue laajenee koko ajan, ja Lahti on pääkaupunkiseutuun nähden hyvässä kohtaa. Lahdesta käy hyvin paljon ihmisiä töissä pk-seudulla. Tulevaisuudessa pendelöinti voi entisestään lisääntyä. Tämän vuoksi sujuvaan liikkumiseen julkisilla kulkuvälineillä tulee panostaa, jos tavoittelemme kehittyvää Lahtea.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (kesk.) Lahdesta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut