Ehdokkaalta: Huumeiden käyttäjät tarvitsevat monipuolista tukea

Sami Korkiakoski29Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (sd.)

Perussuomalainen kuntavaaliehdokas Jari Pykäläinen ( ESS 22.05.2021) kirjoitti mielipidekirjoituksessaan, että huumeiden käyttö on käyttörikosasia, niin kuin se lainsäädännöllisesti onkin.

Mutta lainsäädännöllisesti ei ole onnistuttu vähentämään huumeiden käyttöä ollenkaan.

Huumeiden käytön rangaistavuus vie käytön maan alle, ja avun saaminen ja sen saavutettavuus vaikeutuu huomattavasti huumeiden käytön rangaistavuuden takia. Siksi etsitään uusia keinoja myös käyttöhuoneiden sallimiseksi.

Näin saadaan käyttäjät paremmin hoidon piiriin ja ehkäistään turhia huumekuolemia. On eduskunnan asia miettiä lainsäädännön muuttamista, mikäli se on tarpeen. Käyttöhuoneasiasta on toki eri lehdissä keskusteltu.

Yleisesti voidaan todeta, että Lahdessa tarvittaisiin moniammatillista yhteistyötä eri viranomaisten kesken.

Huumeiden käyttäjien hoidontarvetta ei voi kiistää. Huumeiden käyttäjillä on myös moni muukin asia retuperällä. Heidän tilannettaan voidaan auttaa vähä vähältä. Palveluprosessi on saatava tehokkaaksi, jotta huumeiden käyttö ei ole mahdollinen valinta edes katkon jälkeen. Huumeiden käyttäjillä on myös muitakin ongelmia kuten asunnottomuutta. Tukiasumisen mahdollistaminen olisi yksi keino ongelmakimpun selvittämiseen. Kovat otteet eivät auta loputtomiin turvaverkon läpi pudonnutta. Toivottavasti emme mahdollista vain tällä keinolla operointia.

Lisäksi on myös tehostettava nuorisotyötä, eikä leikata tulevaisuudesta enää yhtään enempää.

Kovat otteet eivät auta loputtomiin turvaverkon läpi pudonnutta.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi