Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Ehdokkaalta | Yrittäjyys kunniaan Lahdessa

Valtakunnallinen vasemmistolainen politiikka on lyönyt yrityksiä ja yrittäjiä korville. Hienot lupaukset, joilla luvataan kaikille kaikkea, vaativat valtavasti rahaa. Mikäli kaikki toteutetaan velkarahalla, tehdään se lastemme kustannuksella. Velat on kuitenkin aina maksettava. Marinin vaalitentissä esittämässään puheessa ei mainittu yrityksiä kuin ohimennen, eikä yritysten toiminnan tukemisen konkretiaa otettu esille lainkaan. Työllisyyden parantamiseen ei ollut tarjolla realistisia keinoja.

Yhteiskunta pitää huolta peruspalveluiden toteutuksesta, mutta niitä voidaan tuottaa tehokkaammin yksityisen sektorin toimesta. Julkisen sektorin velkaa ei tule lisätä eikä veroja korottaa. Suomen verotus on jo nyt korkea, eikä ahkeruudesta tai yritteliäisyydestä saa enempää sakottaa. Verotusta on kohdistettava ennemminkin kulutukseen ja haittaveroihin, ja veropohjaa on laajennettava luomalla toimintaedellytyksiä yrityksille. Siinä kuntapäättäjillä on iso rooli.

Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan esimerkiksi hyvällä kaavoituksella, byrokratiaa purkamalla ja luomalla myönteinen ja nopea päätöksentekomalli, jolla mahdollistetaan joustavuutta ja ketteryyttä yritysten toiminnassa. Kaupungin tulee varmistaa, että paikalliset yritykset pääsevät mukaan hankintaprosesseihin. Hankekokonaisuudet tulee pilkkoa siten, että pienemmätkin toimijat pääsevät mukaan tarjoamaan palveluitaan. Kaupungin päätöksissä on aina huomioitava yritysnäkökulma. Päättäjillä on oltava toimivat suhteet lahtelaisiin yrityksiin. Kaupungin ja elinkeinoelämän välisen aktiivisen ja avoimen vuorovaikutuksen avulla varmistetaan, että kapulat saadaan pois rattaista ja asioita päästään toteuttamaan sujuvasti ja ketterästi.

Me kaikki haluamme pitää huolta koulutuksesta, terveydenhuollosta, lapsista, nuorista, lapsiperheistä ja ikääntyneistä, vieläpä laadukkaasti. Jotta voimme rahoittaa tämän kaiken, tarvitsemme yrityksiä, jotka menestyvät, investoivat, kasvavat ja työllistävät. Näin saamme verotuloja ja elinvoimaa kaupunkiin. Lisäksi yksityisen sektori tuo palveluja kuntalaisille. Yksityiset toimijat täydentävät julkisia peruspalveluja, jotta esimerkiksi hoitotakuu ja terapiatakuu voivat toteutua. Yksityinen sektori kehittää tehokkaampia tapoja hoitaa asioita, uusia innovaatiota vaikkapa digitaalisuutta hyödyntäen.

Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (kok.)

Yritysten toimintaedellytyksiä parannetaan esimerkiksi hyvällä kaavoituksella, byrokratiaa purkamalla ja luomalla myönteinen ja nopea päätöksentekomalli.