Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Ehdokkaalta | Politiikka on yhteistyön taidetta!

Olen kuluneen neljän vuoden aikana vaikuttanut Lahden kaupunginvaltuustossa ja saanut toimia Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana. Opettajana ja rehtorina minulle on luontaista kiinnittää huomiota ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja tapaan käydä keskustelua. Työni on opettanut minua, että asetettuihin tavoitteisiin voi päästä vain kuuntelemalla toisia, toimimalla yhteisellä tahtotilalla ja olemalla valmis tekemään kompromisseja.

Politiikassa avoin luottamuksellinen keskustelu ja neuvottelu yli puoluerajojen on aivan ehdoton lähtökohta päätöksenteolle. Erilaisia näkemyksiä ja ideologiaa saa ja tulee olla, mutta asioita eteenpäin päätöksiä syntyy, kun osallistujat tulevat vastaan kukin puolimatkaan.

Ideologisten erojen kunnioittamisen lisäksi on otettava huomioon sukupolvien väliset näkemykset. Se ei tarkoita, että kokeneemmat tai nuoremmat olisivat aina oikeassa.

Valtuuston kireältä tuntuva ilmapiiri ja toisten syyttely ovat saaneet mediassa huomiota varsinkin parina viime vuotena. Tämä on osittain totta ja valitettavaa. Kaikessa päätöksenteossa kulunut neljä vuotta ei kuitenkaan ole mennyt riitelyn merkeissä. Liikunta- ja kulttuurilautakunnassa arvioimme jäsenten kanssa lautakunnan työskentelyä ja työilmapiiriä. Ilokseni voin todeta, että lautakunnan keskustelukulttuuri on ollut avoin, toista kunnioittava, ja olemme päässeet keskustelemalla yhteiseen päätökseen. Lautakunnan puheenjohtajana voin todellakin olla ylpeä koko lautakunnan puolesta ja esittää myös kiitoksen esittelijöille sekä asiantuntijoille.

Toimiva valtuusto ja mutkaton päätöksen teko on vain ainoastaan kaupunkilaisten etu. Tervehenkinen valtuusto pystyy tekemään kaupunkia kehittäviä ja kaupunkilaisten hyvinvointia edistäviä päätöksiä. Sehän tulisi olla jokaisen valtuutetun syy olla mukana paikallisessa päätöksenteossa. Viisas ystäväni totesi minulle, että politiikka on yhteistyön taidetta. Tämän toivon olevan vahvana ohjenuorana seuraavalle Lahden kaupunginvaltuustolle.

Kirjoittaja on lahtelainen kuntavaaliehdokas (sd.).