Ehdokkaalta | Nastolan sote-aseman valmistuminen huolena

Nastolan alueen asukkaiden puolesta tiedustelen ja tuon esiin huoleni Nastolan sote-aseman rakennuttamisen viivästymisestä. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksellä 23.4.2021 ei Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä voi rakennuttaa Nastolan sote-asemaa. Miten asiassa aiotaan edetä?

Ottaako Lahden nykyään leveämmät hartiat vastuun Nastolan sote-aseman rakennuttamisesta? Lupaukset yhdistymissopimuksen hengen mukaisesti olisi nyt viimein lunastettava? Miten Lahden kaupunki ottaa asiasta vastuun ja viivästyykö rakennuttaminen edelleen?

Käyttäjät toivovat avointa tiedottamista Lahden kaupungilta ja hyvinvointiyhtymältä.

Terveysasemalla on nastolalaisille ja myös lähikuntienkin käyttäjille tärkeä merkitys. Kuullun tiedon mukaan nykyinen asema siirtyy parakkeihin syksyllä 2021. Toivottavasti parakit ovat vain lyhytaikainen ratkaisu, koska ne eivät ole työntekijöille saati käyttäjille tarkoituksenmukaisia.

Nastolan nykyisen terveysaseman sisäilmaongelmat vaarantavat työntekijöiden terveyden. Nyt toivoisi nopeita päätöksiä asiaan, koska uudelle asemalle on rakennuspaikka, suunnitelmat ja luvat haettu. Nastolan alueen asukkaat odottavat luotettavia päätöksiä ja tiedotusta hyvinvointiyhtymältä ja Lahden kaupungilta asiasta.

Hyvinvointiyhtymän palveluverkkoselvityksessä on päätetty Nastolassa sijaitsee laajan palvelun sote-asema. Suuret lupaukset on annettu sote-aseman rakentamisessa, mutta nyt tarvitaan jo selkeitä ratkaisuja aikatauluineen.

Mikäli päätös menee uudelleen yhtymäkokouksen ratkaistavaksi, toivoisin iittiläisten myös ottavan vastuun sote-aseman toteutumisesta, koska hekin käyttäisivät asemaa huomattavan paljon.

Nastolan sote-asemaa odotellessa.

Kirjoittaja on lähihoitaja, Lahden kaupunginvaltuutettu (sd.) ja kuntavaaliehdokas.