Näppis: Ei tiivisrakenteinen autoton kaupunki vain toimi.

Suomalaiset arvostavat väljyyttä ja liikkumisen vapautta. Ei tiivisrakenteinen autoton kaupunki vain toimi. Autoilukin muuttuu koko ajan vain puhtaammaksi. Turha kopioida ideologioita ja yrittää istuttaa niitä tänne. Omaa ajattelua ja maalaisjärkeä mukaan kaupunkisuunnitteluun.

Sinä, joka kirjoitit polkupyörällä ajosta hautausmaalla. Olen ajanut 30 vuotta veljeni haudalle ja ajan edelleen. Oletko käynyt arkipäivänä hautausmaalla, siellä kulkee työkoneita ristiin rastiin, ruohonleikkurit pitää ääntä. Minun polkupyörä ei pidä mitään ääntä. En mielestäni riko hautarauhaa.

Sellaiselta henkilöltä pitää vaatia koronarokotukset, joka tekee työtä lasten kanssa.

Ei ne hautausmaan asukkaat välitä kulkeeko jalan vai pyörällä. Tähänkin asiaan maalaisjärki käyttöön. Suvaittavuus kunniaan.

Myös Palestiinaa pitää voida arvostella.

Kyllä pidetään huumeista puhetta. Mitä jos ei niin paljon puhuttaisi ja kirjoiteltaisi. Mitä enemmän puhutaan, niin sitä enemmän käytetään.

Hanhiaitoja rantaan? Eivät taida päättäjä tietää, että hanhet osaavat lentää.

Vihreiden raskaimmat virheet ovat ydinvoiman vastustaminen, autottomat keskustat ja sinisilmäisyys turvapaikkaprosessissa. Ei jatkoon.

Hannu Hoskonen presidentiksi!

Vihapuhe uhka demokratialle? Uhkauksiin pitää suhtautua vakavasti. Mutta nykyään vihapuhetta joidenkin mielestä on eri mieltä oleminen. Ja sen ns. "vihapuheen" rajoittaminen on uhka demokratialle, johon kuuluu oikeus olla eri mieltä.

Kaupungilla oli koko talvi hoitaa hanhiongelmaa, ja neuvotella ely-keskuksen kanssa hätistelyluvan saamiseksi, mutta ei. Verkot eivät viime kesänä estäneet hanhien Ankkuri-puistoon nousua. Ne oppivat, että siitä pääsee lentämällä yli. Lasten uimarannan kohdalla ei ole esteitä, joten siinä ui enemmän hanhia kuin lapsia.

Materiaihmiset kannattaa kuitenkin muistaa se, että kun maanpäällinen elo loppuu, ei täältä mitään saa mukaansa. Maapallon luonnonvarat on käytetty taas loppuun. Harkitsetko piinaavan vuoden jälkeen myös sitäkin lähdetkö taas ulkomaille monta kertaa vuodessa.

Ihminen katsoo yleensä sellaista, joka miellyttää silmää. Joskus näkymä voi olla suorastaan herkullinen. Mutta katsoahan saa, ei koskea. Ja ihan vailla ilkeyttä.

Lahteen taitaa päästä liikennesuunnittelijaksi juuri vihreiden jäsenkirjalla, mutta lisäksi pitää olla innokkuutta jatkuviin epäloogisiin muutoksiin. Myös ylempien virkamiesten silmänpalvonta ja kuljettajien huomiotta jättäminen aikatauluasioissa ovat eduksi. Palkkioksi suunnittelija saa siistin ja helpon sisätyön vakipalkalla sekä sisävessalla toisin kuin kuskit.

Näppis-kirjoitus huonosta huollosta oli täyttä asiaa. Taloyhtiössämme myös isännöinti takkuaa. Raha kyllä kelpaa.

Ja kepun uusi iskulause on, että EU nousee ja valta & rahat komissaareille! (Mitenköhän tuo kuulostaa niin tutulta?)

Vai vielä Elämyskeskus miljoonilla. Onko viimeinenkin järjenhitu hävinnyt ministereiltä ja päättäjiltä?

Miten käy Renkomäen RMS2021? Odotetaan jopa 30 000 kävijää. Korona jyllää Päijät-Hämeessä. Kaikille maskipakko, jota poliisi valvoo!

Kilpiäisissä vanhempi pariskunta ulkoiluttaa suurta koiraa irrallaan. Varokaa pikkukoirat.

Monella on maski nenän alapuolella. Se ei kyllä riitä suojaamaan käyttäjää eikä lähikontakteja.

Realisti, joka näkee ja tunnistaa asiat, niin kuin ne ovat, ei ulkopuolista kuuntelijaa tarvitse. Kyllä haavekuvissa elävä, kaiken kuolemanvakavasti ottava on enemmänkin sen tarpeessa.

Sinä kaupassa kävijä, oikeenko kyttäämällä kyttäsit kaikkia kaupassa kävijöitä, kun huomasit, että ei edes käsidesiä käytetty. Voi hyvää päivää mistä näitä ihmisiä riittää.

Hälvälän koulun täytyy saada jatkaa! Ottakaa koppia kunnallisvaaliehdokkaat.

Olen kuullut, että kissa tappaa, mutta ei syö tappamaansa eläintä. Miten on? Kissat kiinni. Onko jollain vielä epäselvää tässä asiassa?

Suomen on mainosmaailma tehnyt Yhdysvaltojen siirtomaaksi koulujen ja yliopistojen yksipuolisesti englantia suosivan politiikan innokkaalla avustuksella. Suurin osa mediaa on ollut ja on vakaasti samalla linjalla!

Ihan lääkäri kirjoitti "satuja" Uusi Lahti -lehdessä ke 19.5. Laki velvoittaa takaisinsoiton saman päivän aikana. Miksi lakia ei noudateta?

Jaahas, koskahan sitä meikämummo 67 v. saa koronarokotteen? Olen kahden viikon aikana yrittänyt tilata rokotusaikaa yhteensä 5 kertaa sekä puhelimitse että netin kautta. Nettisivut pyörivät 10 min, eikä latautuneet. Kaksi kertaa olen jättänyt puhelimeen takaisinsoittopyynnön, mutta eipä sitä ole kuulunut. Mikä siinä mättää?

Anteeksi, kun CM:n pysäkillä töykeällä äänellä huomautin rouvaa 2 metrin etäisyydestä. Selkäkipu ja omaisen korona kiristi mieltä.

Miksi piti Lahden terveydenhuolto vaihtaa huonompaan? Harjun terveys on vitsi.

En äänestä tollasta sakkia, joka laittaa miljoonia pyöräteihin. Vaikka on sitä EU-rahaa.

Kivijärven koulua koskevat päätökset pitäisi tehdä harkiten ja asiantuntevasti. Tässä päätöksessä päättäjien arvomaailma ja tahtotila nyt punnitaan!

Kehysriihessä esitettiin teatteria 200:n miljoonan vuoksi 9 päivää. Yli 6 000 miljoonan asiasta paheksutaan 8 tunnin puhetta. Kaikki puolueet ennen viime vaaleja kuitenkin yhteisvastuuta vastaan silloin.

Eipä oo ihme, että korona leviää täällä Lahessa, kun puolella Trion asiakkaista ei oo turpavärkkisuojaa.

Viime vaalikaudella perussuomalaisten nykyinen johto Halla-aho ja Hakkarainen olivat päästämässä pakolaiset Suomeen. Oltiin eduskunnassa eliittiä hallitusvastuussa.

Kotitalomme eteen on ilmestynyt vaalimainoksia, joissa uhotaan, että Vesijärvenkatua ei kavenneta. Absurdia, koska sitä me asukkaat juuri toivomme, jotta läpiajo liikenne hieman rauhoittuisi.

Hämeenmaa on lopettanut halpuutuksen ja siirtynyt kallistuksen puolelle. Eräissä tuotteissa äkkinäinen hinnannousu jopa 15 prosenttia!

Lahti on nyt sekä korona- että huumepääkaupunki. Millainen tauti- ja päihdetilanne on muilla entisillä tai nykyisillä vastaanottokeskuspaikkakunnilla?

Tuo ns. taideteos Päijänteenkadun risteyksessä tuo mieleen keskitysleirin portin.

Lahdessa nuorisolta toivoisi vastuullisempaa koronakäyttäytymistä kaupoissa. Ollaan ilman maskia, turvaväleistä ei välitetä ja tungetaan kassajonoissa aivan edellä olevan selkään kiinni. Ei ihme, että koronaluvut ovat Päijät-Hämeessä maan korkeimmat.

Kun tehdään juttuja metsästä, niin mukana voisi olla kokenut ammattilainen, eikä vain tarkoitushakuinen toisinajattelija. 19.5. ohjelma TV 1:ssä oli osoitus tietämättömyydestä Kuusi on ainoa puolivarjopuu, mutta ei sekään järeän kuusikon alla menesty, vaan kulottuu kun suojapuut poistetaan.

Meidän luontokappaleet syö hiiriä kaiket yöt ulkona. Hiiri tekee vuodessa 5–6 poikuetta, joissa on kerralla 4–8 poikasta. Ja tulevat sukukypsiksi 5–7 viikon ikäisenä. Siitä kannattaa laskea, kuinka paljon hiiriä olisi pihapiirissä, jos siellä nyt on esim. 10. Joten antaa kissojen popsia.

Älkää elätelkö turhia luuloja sähköautoista. Sellaisella on esim mahdotonta ajaa sujuvasti Etelä-Suomesta Lappiin. Puhumattakaan, että majoittuisi mokoman kanssa sähköttömälle mökille kahdeksi viikoksi.

EU laatii pakotteita Venäjälle Ukrainan tilanteesta. Nyt täysin mykkä, kun Israel lahtaa palestiinalaisia. Oikeustaju häviää politiikalle.

Muutin Lahdesta Hämeenkoskelle. Yllätyin, kuinka lähellä Lahtea tämä ihana paikka on. Launeelle ajaa 20 minuutissa.

Mun lapsi ei kyllä menis enää tarhaan, jossa ei uskota koronan olemassaoloon.

Mitähän mahtoi liikkua sen autoilijan päässä, joka keskiviikkona iltapäivällä Lahdenkadulla vaihtoi kaistaa yhtäkkiä ajaen sitten päin punaisia. Jalankulkijoille oli vihreä valo. Minä ja rollaattoripappa oltiin vähällä jäädä auton alle. Tuskin edes tajusit.

Hyvä Jasin! Pidä FC Lahden lippu korkealla!

Kunnaksessa tummanruskea kissa löytyi kuolleena autokatoksestamme. Emme tiedä kauanko oli siellä tavaroiden takana jo ollut. Hautasimme vieraan kauniisti pihaamme.

Mitä tähän parjattuun kouluavustajaan tulee, niin kuka on sanonut, että kaikkien tarvitsee olla samaa mieltä. Hän "opettaa", että on olemassa ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä. Mitä siitäkin tulisi, jos me kaikki kulkisimme täällä kuin lampaat johtajansa perässä? Erilaisuus on elämän suola. Nim. koronaan uskova

Hei, sinä vanhempi tai nuori, joka kutsut tänä aikana hääjuhlaasi suuren vierasmäärän, kun samaan aikaan joku toinen kanssaihminen taistelee hengestään koronateholla. Ajatteletko silloin muita kuin itseäsi?

Mistä nämä Liisu-vastustajien kirjoitukset? Liisusta päätettiin jo. Kampanjoikaa muilla avauksilla.

Hyvä Erkki Nieminen! Lahdessa surkeaa, älytöntä ja veronmaksajien rahoja tuhlaavaa liikennesuunnittelua!

Joku ripeä toimittaja voi selvittää ennen vaaleja, ketkä ovat kannattaneet toriparkkia, matkakeskuksen katosta ja Liisua. Tietäis, ketä vois äänestää puolesta tai vastaan.

EU-noottipuhe tuo mieleen 1960–70-luvun "mitä Neuvostoliitto Suomesta ajattelee" pelottelut. Apuuva, onko haamut haudoista heränneet henkiin?

Laajentakaa maailmankuvaan myös korona-asiassa. Toisenlaisiakin mielipiteitä täysin tuntemattomasta pandemiasta tulee kunnioittaa.

Lahdessa korona leviää aika lailla. Nyt jos koska tarvitsisi tehdä jotain epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Vastuu on jokaisella kansalaisella. Noudatetaan turvavälejä ym.

Sinikka Ruuskalle ja muillekin. Hykyn muutaman kokoomuspäättäjän keinottelu vei mm. kaikilta lahtelaisilta oikeuden terveyspalveluihin. Köyhät jätettiin hunningolle. Digi ei hoida mitään, vakuutusta emme enää saa. Säkällä lääkäriinkö? Kenen etu?

KT ohjeistaa että työajalla voi mennä rokotuksiin palkallisena. Koulujen työntekijät saaneet ohjeen, että palkatonta on. Sillä lailla taas kerran Lahti.

Enpä antaisi lastani kouluavustajalle, joka ei usko koronaan.

Paradoksaalista, että vihervasemmisto valittaa vihapuheesta. Itse "vainoavat" ja nimittelevät eri mieltä olevia. Pitää kestää ottaa sisään sama, mitä antaa muille. Tai itse lopettaa muiden mustamaalaus.

Miksi Brygga on taas kiinni (19.5.)?

Tylyä kauppiaan toiminta. Ihminen, joka pakon edessä hakee ruokaa maksusitoumuksella, nolataan tiskillä kaikkien aikana. Ei kuulema huoli "tollasia lappusia tähän kauppaan"!

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut