Näppis | Kurja katsoa surullista nuorta, kun toivo harrastuksen pariin pääsemisestä herää ja viedään aina vain pois

Taitaa olla lajin vaihto edessä. Esimerkiksi salibandya harrastavat yläasteikäiset joutuneet olemaan ihan liian kauan harrastamatta lajiaan kunnolla. Ulkoharjoitukset pyörivät kyllä, mutta kunnon lajiharjoittelu ei onnistu näin. Ei mene ymmärrykseen miksi nuoria kohdellaan näin. Yläasteikäisille harrastaminen olisi äärettömän tärkeää. Kurja katsoa surullista nuorta, kun toivo harrastuksen pariin pääsemisestä herää ja viedään aina vain pois.

Bussit eivät kierrä torin kautta. Hitaasti, mutta varmasti meidät bussia käyttävät eläkeläiset pakotetaan muutokseen, etteivät bussit enää kierrä toria; muutama vuoro kerrallaan. Nuoremmat viis välittää vuosikymmeniä Lahdelle veroja maksaneista. Muistetaan vaaleissa.

Kuntavaaleissa aika saada muutosta. Älä äänestä äänekkäintä, supliikeinta ja parasta esiintyjää lupauksineen, jotka eivät pidä. Tutustu taustoihin ja arvosta työkokemusta ja asiantuntijuutta! Näille nyt tarve. Vanhat kiertoon.

Juuri näin, Akuutti 24 on nimensä veroisesti tarkoitettu akuutin hoidon tarpeeseen, eli käännytetyksi tulevat kaikki ei akuutit ja nämä ovat vaivoja, mitkä hoituvat terveyskeskuksissa. Miksi mennä akuuttiin istumaan ja ihmetellä, miksi kestää, kun voi varata ajan omasta terveyskeskuksesta?

Juhannus ja kesälomat on menetetty, ellei nyt heti pistetä kouluja ja baareja kiinni. Kenen älynväläys oli purkaa rajoituksia Lahdessa. Aivan turha jauhaa rokotteista, korona tarttuu todistettavasti.

Saksalainen Sat1 kanava uutisissaan 17.5. aamulla: "Hamas on jatkanut iskuja Israeliin. Yle uutiset:" Israel on tehnyt laajoja iskuja Gazaan".

Ihmettelen suuresti luonnonsuojelijoiden ja vihreiden touhuja .Turvehommiin kajotaan, mutta ei lintujen pesintärauhan eteen tehdä mitään. Hävetkää!

EU:n pitäisi olla vapaakauppa-alue yhteisellä turvallisuuspolitiikalla, eikä kommunismin lailla jumalallinen arvo, joka sosialisoi ja monikulttuuristaa maatamme ja päättää meille kuuluvista asioista etujemme vastaisesti.

Nyt Liikkeen puheenjohtaja kauhisteli soten mukana tuomaa hallintohimmeliä. Todellinen hallintohimmeli syntyi jo silloin, kun kanslistien virat lakkautettiin terveydenhuollossa. Tämän seurauksena lääkärit ja sairaanhoitajat joutuvat jatkuvasti raportoimaan ja hoitamaan muita juoksevia asioita. Tämä, jos mikä, vähentää hoitotyöhön käytettävää aikaa.

Rehellisyys tuntuu olevan nykyään venyvä käsite, kun salailukin lukeutuu siihen. Hei, haloo, se on tuplaepärehellistä! Siinä valehtelet kahdelle ihmiselle samanaikaisesti! Epärehellinen niin kauan kuin toisin todistetaan.

Iso kiitos Harri Korkeamäki upeasta asiantuntevasta kirjoituksesta: Loistolaavu on Loistopolun keidas.

Miksi somalit voivat järjestää korona-aikaan hautajaiset, minne kokoontui satoja ihmisiä (HS 16.5.); suomalaiset noudattavat 10 saattajan rajoitusta?

Koskakohan kaupungin puutarhaosasto korjaa Asikkalankadun ja Hirsimetsäntie välisen kävelytien reunalla olevat risukasat. Ovat kaunistaneet silmää jo usean vuoden ajan. Kiitos etukäteen.

Joku täällä haikaili mummin perään Anttilanmäellä ja ihmetteli, ettei voi enää pysäköidä mihinkään! Onhan siellä kuulemma ihan merkittyjä paikkoja 4 h kiekkopysäköintiin. Johan se mummikin väsyksiin menee, jos yli 4 tuntia vierailet.

Onko ihme, Liipola tartunnoissa ykkösenä. Bussit täynnä maskittomia, jotka huutaa suureen ääneen, yskii. Aerosolikorona leviää, kuskit eivät välitä.

Suomen pitäisi jo kaataa hyvinvointivaltion valheelliset kulissit ja alkaa elää aitojen tulojen mukaan. Uskooko joku todella, että Suomi maksaa velkansa ja milloin?

Kaikki lycrasedät ja - tädit huomio! Maantiellä ei ajeta rinnakkain vaan peräkkäin. Kumma kun ei ymmärretä siirtyä jonomuodostelmaan, vaikka auto ajaa perässä odottaen turvallista ohituspaikkaa.

Ei voi olla eduskunnan, hallituksen, kaupunginvaltuuston tai -hallituksen vika, jos kansalaiset ovat niin tyhmiä , etteivät suojaudu ja suojele muita koronavirukselta.

Paloasemantiellä eräät asukkaat luulevat omistavan tien. Seistään keskellä tietä väistämättä autoja ja pihoista hypitään autojen eteen katsomatta sivuille. Kyseessä aikuiset.

Somessahan sitä vasta oppiikin parin sanan viesteissä tuntemaan toisen. Vika on toisaalla, kun kärähtämisen pelko estää avoimen viestimisen. Siitä tuskin voi ainakaan minua syyllistää.

Kauheaa, kun persut vastustavat EU:ta, joka on esimerkiksi pelastanut meidät pandemialta, velkaantumiselta, yhteisvastuilta, hanhilta, halpatyövoimalta, monikultuurisuudelta, uskonnon alasajolta, biopolttoaineiden blokkaamiselta.

Iittiläinen on päijäthämäläinen vasta kolmannesta polvesta.

Treffipalstoilta saa salaisia hetkiä kaikissa elämän tilanteissa.

Hyvä kolumni 17.5. Anitta Oertel Käteinen on... Ei mulla ole mitään pankkikortteja vastaan, mutta pitää olla mahdollista käyttää käteistä! Hävytöntä, jos bussissakaan ei voi maksaa kolikoilla, seteleillä. Ja kaikilla ei vaan ole kuin pankin nostokortti, jolla ei voi maksaa ostoksia.

Ilmeisesti Israelin armeija pitää itseään hyvinkin sankarillisena pommittaessaan täysin puolustuskyvytöntä Gazan aluetta. Muutoin heidän toimintaa ja moraalia ei voi käsittää.

Hyvät Hämeenmaan vaaliehdokkaat. Olisi kiva, jos kaikki kertoisivat, mitä he tekisivät, jos tulisivat valituksi. Nyt suurin osa esittelyistä mallia: eläkeläinen ja omistaa kaksi kissaa. Koeta tässä nyt sitten saada ehdokkaista jotain irti. Vain harvat erottuvat edukseen.

Näyttäkää Tuulen viemää, Sumujen silta, Päivien kimallus, Doris Dayn elokuvia eikä kotimaista pa....

Älli riittää just ajokorttiin ja Mäkkärissä käyntiin, mutta aterian roskat heitetään kadun varteen Hollolassa.

Israel suorittaa paraikaa "kansanmurhaa" Euroopan laidalla. Missä mielenosoitukset, boikotit jne. Mitä tekee YK? Ei mitään, kun maa on USAn suojeluksessa. Voi siis rangaistuksetta tappaa siviilejä ilman seurauksia ja pommittaa kaupungit kivikaudelle. Tappaminen ja terrori on toisille sallittua.

Suomi ollut koko EU-historiansa ajan nettomaksaja. Esim. maataloustuet on suomalaisten verommaks. rahaa, joka kierrätetty tänne Brysselin kautta.

Voisko ympäristökaupunki hillitä hakkuita edes lintujen pesimäajaksi.

Päivän kompa: Mitä yhteistä on eläkeläisille luvatulla vappusatasella ja yrityksille luvatulla koronatuella? Viiden pisteen vihje: Vastauksessa on kolme kirjainta.

Työkaveri oli jo töissä yhtenä päivänä yhtä ja toisena toista. Milloin nokkaantui mistäkin, edes syytä en tiennyt. Sama tasapainoton linja näkyy jatkuvan aina vaan. Omassakin käytöksessään olisi parantamisen varaa, ilkeyskin on harvoin yksipuolista.

EU:n solidaarisuus Suomea kohtaan nähtiin maskiasiassa. Suomen tilaamat maskit vietiin Usaan, Saksaan, Ranskaan ja nyt pitäisi EU-komissiolle maksaa tukipakettia! Härskiydellä ei näytä olevan rajaa!

Ilkeät kanssaihmiset naureskelevat, osoittelevat sormilla, haukkuvat, syyttävät ja tuijottavat uteliaana estoitta.

Tulikohan määräys vaalien äkillisestä siirrosta Brysselistä, ettei perussuomalaisten ykkössija estä sinne rähmällään olevien velka- ja pankkitukipakettia?

Kuka uskoo, että Italialla on jotain kultavarantoja? Siksi ei ota käyttöön, kun ne on tuhlattu tai mafia varastanut.

Mitähän nää huumehörhöt levittävät kaupungilla, muuta kuin aineita. Heidät tulisi vielä hoitoon.

Siis Loviisankatua kavennettaisiin? Kuka näitä suunnittelee?

Eikö nyt ole jo tarpeeksi näyttöjä liikenteessä, ettei 17-vuotiaalle tulisi antaa vielä ajokorttia. Kyllä ne useimmat ovat vielä niin kakaroita, henkisesti pikkupoikia.

Pitkä matematiikka palvelee teollisuutta ja muuta kovaa liikemaailmaa, sen vaatimuksiin on taivuttu yliopistomaailmassa. Humanismia kuihdutetaan. Uskaltavatko sosiaalisesti ja kielellisesti lahjakkaat nuoret hakeutua lukioon? Muinaiset roomalaiset pöyristyisivät nykymenosta.

Haastateltava kertoo kuuluvansa niihin, jotka eivät usko koronaan. Kertoisiko joku näistä niihin kuuluvista, että mihin he sitten uskovat? Tyhmyyttä ja ajattelemattomuutta, jokainen saa kai uskoa mihin haluaa, mutta ei valtaosan turvallisuuden kustannuksella.

Vai että poliisin määrärahoja pienemmäksi. Haloo! Voimankäyttövälineet ovat ehdottoman tärkeitä huumehörhöjen kanssa . Niitähän poliisit kohtaa päivittäin. Rattijuopothan ovat muuttuneet huumekuskeiksi. Jotta meidän olisi turvallista edelleenkin elää täällä Suomenmaassa, niin poliiseja tarvitaan lisää!

Ei voi olla totta! PHKS:n sydäntahdistin potilaat eivät saa tärkeää tahdistinkorttia, koska tulostin on rikki. Ollut kai jo viime vuodesta alkaen. Totta on. Häpeällistä!

Koronaviruksen levittäminen on tahallista. Asukas järjesti 3 yötä juhlia, missä ramppasi satoja ihmisiä. Tahallista viruksen levittämistä asukkaalta.

Ihanaa aikaa. Luonto vihertää ja ei ole kylään menoja eikä vieraiden tuloja. Introvertti 72 v.

Käytiin syömässä Hollolan Matkakeitaalla. Ymmärrän, että ruokaillessa ei voi pitää maskia, mutta kun juuri kukaan ei pitänyt maskia edes ruokaa ottaessaan! Suurin osa asiakkaista oli työasuisia nuoria miehiä, ikäryhmää, jossa korona leviää tällä hetkellä eniten. Näin emme Päijät-Hämeessä pääse pandemiasta ikinä eroon.

Perussuomalaisten uusi iskulause on puhetta ei tekoja.

Miksi Etlarissa ei ollut mitään juttua kaatuneiden muistopäivänä? Se olisi muistutus meille suomalaisille, miksi saamme elää vapaassa isänmaassamme.

Kuka ottaa vielä lääkäriaikoja naislääkärille, jolle ei mikään riitä.

Kertoisiko joku kaupungin liikenneasioista vastaava päällikkö, miksi Vapaudenkatua ei voida muuttaa kaksisuuntaiseksi, kun kyseisellä toimenpiteellä on laaja kannatus .

Kaupungin mielestä riittää, kun Ruoriniemenkadun varren pysäköintikiekosta ja -rajoista kertovat merkit ovat kadun päässä ja sitä seuraavan kujan risteyksessä. Kahden muun kujan risteyksiin ei tarvita. Logiikka muuttuu ensimmäisen kujan jälkeen.

Pauli Rahkonen selitti aiempaa kirjoitustaan. Aiemmassa hän toivoi, ettei vietäisi oikeutta sanoa pahastikin vähemmistöistä, uskonnon nimissä. Nyt, selittävässä kirjoituksessa hän toivoi samaa, peläten, ettei semmoista saisi enää tehdä.

Nyt kun terveyskeskus on ajettu alas Nastolassa ja tilalle Harjun terveys, niin mihin menen vähävarainen eläkeläinen? Lääkärille ei saa aikaa ja ei varaa yksityiselle. Keskussairaala sanoo, että jatkohoito terveyskeskuksessa, mutta kun ei ole.

Salailu kertoo ihan kaiken. Ei siihen mitään turhanpäiväisiä keskusteluja tarvita. Toivottavasti asia on nyt loppuunkäsitelty.

Lauantaina Vääksyn S-marketissa isoja nuarisoporukoita, ei välitä turvaväleistä, ei maskeja, kovaa meteliä, kävelee melkein vanhempien päälle. Missä vartija?

Harjun terveyden palvelulupaus, yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista asiaa. Harjun terveys on satu paljon ylistetyistä keisarin uusista vaatteista.

Toimiikohan Gazassa rokotusjärjestyskään enää?

Ketkä poliitikot olivat päättämässä laboratoriopalvelujen ulkoistamisesta Fimlabille? Ei sivistyskaupungissa pitäisi jonottaa ulkona pääsystä laboratorioon! Mutta Lahtihan onkin älypyörätiekaupunki.

Kiitos Jorma Ratialle hyvästä Kymiring kirjoituksesta. Kyllä verorahoilla on helppo mällätä, kun luulee niitä omiksi. Pannaan kavereita vaihtoon vaaleissa.

Johanna Salminen kertoi asian, kirjan mukaisen, jota ei ole ollut tapana kertoa. Tapana on ollut kääntää asia päinvastaiseksi, kivemmaksi, itselle sopivaksi.

Joku koirien omistaja ei ymmärrä, että jos postin hakee, vie roskat ja kävelee omalla tontilla, niin se on naapurin vika, jos heidän kouluttamattomat koirat huutavat kuin sudet.

Hei naapuripalstalainen. Olitteko jo kylväneet siihen, missä viime kesänä oli reunassa papuja? Nyt saappaanjälkiä ja paljon, huomasin äsken.

16.5. kävin Sipurantien kaupassa. Olin ainoa kellä oli maski. Siellä ei ollut mitään rajaa Kukaan ei desifioinut edes käsiään!

Ihminen on helposti jäljitettävä. Jopa puhelimen lokitiedoista saa todistusaineiston. Kannattaa siis ehdottomasti olla varovainen soittaessaan ja vastaanottaessaan puheluita!

Gazan alueen tuhoaminen on ihan samanlaista terrorismia kuin mitä on rakettien ampuminen Israeliin. Ainoa ero on siinä, että Gazaa tuhoaa valtio eikä mikään ryhmä.

Mikäs se maailman myydyin kirja on?

Korona loppuu sitten, kun nämä epäluotettavat PCR-testit lopetetaan. Flunssa taitaa olla vain tavallista ärhäkämpi, hyvin meidät on peloteltu.

Suuri mekkala palestiinalaisten puolesta. Itse ampuivat ensin satoja raketteja Israelin siiviilikohteisiin, kun saavat takaisin, ovat marttyyreja. Uutisointi asiasta Suomessa ei neutraalia, ottakaa mallia Saksasta.

Sama laulu, kaikkeen ovat päättäjät syypäitä. Jokainen suojaa itsensä koronalta ohjeiden mukaan = maski, käsien pesu, turvaväli Ja ne työpaikat taas, mitenkäs ne yritykset, kauppa ei käy? Ei töitä. T. äänestäjä

Mitä ihmettä? Uimahallit ja kuntosalit kiinni, mutta keilahalli auki! Eikö se kuulukaan liikuntapaikkoihin?

Mikähän lintu se "niinku" on, kun lintutieteilijä mainitsi sen niin usein jutussaan aamuradiossa?

Husqvarna nurmikonliikuttaja? Jos kyseessä lawn mower niin ääntämys päin honkia.

Sinä punaisen auton kuski, joka naarmutit autoni kyljen Kärkkäisen parkkipaikalla ma 17.5. jättämättä edes tietojasi. Onko nyt hyvä mieli?