Lukijalta: Lahden kaupunki vastaa: Päätös ei perustunut lajien kasvuun vaan juridiikkaan

Aleksi Mäntylä, Jouni Arola

Pertti Vartiainen kiinnitti mielipidekirjoituksessaan (ESS 8.5.2021) huomiota lahtelaisen liikuntaelämän muutokseen, erityisesti salibandyn huimaan nousuun.

Vartiainen viittasi konserni- ja tilajaoston päätökseen, joka vastoin kuin mielipidekirjoituksessa väitettiin ei perustunut eri lajien tasa-arvoon tai lajien kasvuun liittyviin asioihin vaan juridisiin seikkoihin.

Kaupungin tukea ei hakenut Vartiaisen mainitsema Lahden Salibandyseura vaan hallin rakennuttamista valmisteleva Päijät-Hämeen Salibandy oy. Kyseessä on hallihanketta varten perustettu yhtiö.

Kuntien yrityksille myöntämä tuki kuuluu Euroopan unionin valtiontukisäätelyn piiriin. Säännöt koskevat kaikkia toimenpiteitä, joissa julkinen sektori myöntää yrityksille tukea tai muuta etua.

Koska valtiontuet ovat lähtökohtaisesti kiellettyjä, on annettavalle tuelle löydettävä hyväksyttävä peruste. Tässä tapauksessa kunnan mahdollinen tuki yritykselle kuuluisi tämän kielletyn valtiontukisäätelyn piiriin.

Yksityisen kaupallisen urheiluhallihankkeen täytyy syntyä markkinaehtoisesti, eikä kaupunki voi etukäteen kilpailuttamatta tällaisesta hankkeesta vuokrata liikuntavuoroja tai tiloja eikä sellaiseen sitoutua.

Kirjoittajista Mäntylä on konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja (vihr.) ja Arola Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja.

Yksityisen kaupallisen urheiluhallihankkeen täytyy syntyä markkinaehtoisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut