Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ehdokkaalta | Seta ei opeta uskon asioita – ihmisoikeudet eivät ole uskon asia

Pauli Rahkonen kirjoitti 6.5. Etelä-Suomen Sanomien mielipidepalstalla yhdenvertaisuudesta ja uskonnonvapaudesta. Kirjoituksen innoittajana toimivat kansanedustaja (kd.) Päivi Räsäsen saamat syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Sinänsä ymmärrän Rahkosen voimakkaan huolen uskonnonvapaudesta ja siihen liittyvästä sananvapaudesta, ovathan ne perustuslaillisia oikeuksia. Rahkonen toteaa, ettei Suomessa ole pakko uskoa Jumalaan tai Raamattuun, ja kuinka Raamatun kannan voi jättää omaan arvoonsa, jos siihen ei usko.

Kirjoituksen mukaan ei pitäisi olla pakko uskoa siihenkään, mitä ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö Seta opettaa.

Setan ajamat asiat eivät ole uskon asioita. Setan tavoitteena on yhteiskunnallinen muutos, jotta ihmisoikeudet toteutuvat Suomessa ja kansainvälisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta.

Näitä asioita on syytä kyllä opettaa, mutta ihmisoikeudet eivät ole uskon asia.

Kirjoittaja on VTM ja kuntavaaliehdokas (kok.) Lahdesta.