Lukijalta: Lahden rakennus- ja liikennesuunnitelmat ahdistavat

Pirjo Virtanen

En haluaisi enää kuulla tai lukea yhdestäkään tämän kaupungin hankkeesta tai suunnitelmasta, mutta pitää jaksaa, kun on tottunut tietämään ja välittämäänkin siitä, mitä tapahtuu ja miltä näyttää.

Viimeisin iso paukku on tieto niin sanotun Vanhan Iskun kaavasuunnitelmasta. Korttelin alueelle ollaan rakentamassa seitsemän kahdeksankerroksista, kaksi 12-kerroksista ja yksi 16-kerroksinen talo ja lisäksi viisikerroksinen parkkitalo.

Mallikuvasta tuli kuitenkin oikein vihreä, kun puut oli pystytetty naapuritontin puolelle. Lautakunta (Tyla 27.4.21) ei onneksi vielä hyväksynyt kaavaa, mutta kyllä rakennusfirmat osaavat pitää puolensa. Mistä ihmeestä Lahteen saadaan asukkaat kaikkiin rakenteilla oleviin kohteisiin?

Ahtialantiellä ollaan rakentamassa pyöräilijöille 1,2 kilometrin vauhtirataa, puut on jo kaadettu. Paavolan rakentamista ei voi edes ajatella. Sitten on vielä Pikku-Vesijärven puiston elävöittäminen, Aleksin yksityiskäyttöön tulevan sillan rakentaminen, Ranta-Kartanon kaikki suuruudenhullut rahattomat suunnitelmat, Sairaalanmäen järjetön tungos ja tietysti keskustan liikennesuunnitelma Liisu. Eikä siinä varmaan vielä kaikki.

Paavolan Iskun korttelin suunnitelmat ja viranhaltijoiden nihkeys Lahden matkakeskuksen sääsuojauksen parantamiseen eivät tyydyttäneet lautakuntaa

Pienenä, mutta tärkeänä muutoksena muutenkin turhaan suunnitelmaan sama lautakunta päätti viime viikolla suunnitella uudestaan Mustankallionpuiston portaat – väärään suuntaan ja väärään maisemaan.

Yhtään ei voi tietää, mitä huomenna tapahtuu. Ahdistaa muukin kuin korona.

Lahden Ahtialantiellä alkaa täysi tohina ensi kuussa – verkkotilaisuudessa asukkaita kiinnostivat eniten meluesteet ja koululaisten turvallinen liikkuminen

Millainen kävelysilta sopisi Aleksille parhaiten? ESS kysyi, näin lukijat vastasivat: "Rumin ja ehkäpä kallein? Sopii siis Lahteen!"

Lahden Ranta-Kartanoon nousee jo seuraava suuri asuinkortteli

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut