Lukijalta: Penkkejä lisää Lahteen, jotta ne riittävät kaikille

Leena Vilponen

Maanantain 26.4. Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulla kysyttiin, onko hyväksyttävää, että yhteiset alueet luovutetaan pienen ryhmän käyttöön, ja viitataan häiriökäyttäytyjiin. Häiriöiden estämiseksi on poistettu penkkejä, jolloin muutkaan tarvitsijat eivät voi niitä käyttää. Eikö olisi parempi ratkaisu, että penkkejä lisättäisiin niin, että niitä riittäisi kaikille?

Myös ”häiriökäyttäytyjät” ovat suurimmaksi osaksi lahtelaisia, jostain syystä elämän laidalle joutuneita, eikä heitä kovin monelle penkille riitä. On nuoria, jotka ovat joutuneet väärään seuraan ja pudonneet elämänsä hallinnasta. On työttömiä, jotka eivät ponnisteluistaan huolimatta löydä töitä, vaikka tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon.

Kaupunki on mieluummin maksanut sakkoja, kuin tarjonnut tekemistä. Täältä on lopetettu kaupunginpuutarha ja työpajatoiminta, jotka työllistäisivät monia sellaisia, joille käsillä tekeminen on mieluista.

Myös vanhusten ulkoiluttamiseen kaivataan lisävoimia. Miten olisi pyöräriksa, siinä vasta kuntoilua polkijalle ja mummolle mukavaa kyytiä.

Kaupunki on mieluummin maksanut sakkoja, kuin tarjonnut tekemistä.

Lahden vakavaan huumetilanteeseen on puututtava konkreettisesti. Ei ole mistään kotoisin, että kerrotaan huumeita kaupattavan julkisesti. On lisättävä sekä ehkäisevää valistusta – esimerkiksi entinen käyttäjä kertomaan – että poliiseja, jotta jakelijat saadaan kiinni. Täytyy myös tehdä ilmoittaminen helpoksi ja rangaistukset koviksi.

Todella tarvitaan mahdollisimman monenlaista panostusta ja ideoita kaupunkikuvan kohentamiseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut