Ehdokkaalta: Viihtyisä kaupunki jättää tilaa myös viheralueille

Sami Korkiakoski

Lahti on rakentunut keskustan alueelta hyvin tiiviiksi. Sitä on hyvin hankala muokata väljemmäksi, esimerkiksi kaksisuuntaiseksi puistokaduiksi, koska ratkaisut Lahden rakentamiseksi on tehty ammoin kun keskusta päätetty rakentaa tiiviiksi talojen keskittymäksi.

Näin ollen Lahden keskustan saavutettavuus on sinetöity vaikeaksi jo senkin perusteella, kun katuosuudet jäävät liikenteen osalta ahtaaksi. Liikennesuunnittelua kaikkien käyttäjien näkökulmaa ajatellen on tehtävä jo tätäkin lähtökohtaa ajatellen.

Niinpä onkin ollut tarpeen kehitellä sopivia autojen pysäköintipaikkoja. Kritisoitu toriparkkikin tuli käyttöön, koska pysäköintitilaa autoille on keskustassa hyvin vähän.

Leveät, keskustaa halkovat kadut sekä tori ovat sopivat joukkoliikenteelle, jolloin keskustan saavutettavuus lähiöistä on tehty helpoksi taustaan katsomatta.

Laajat puistoalueet ovat hyvä jättää kaupunkilaisille virkistyskeitaiksi, jotta viihtyvyys pysyisi korkealla laadulla kaupungissamme. Tulevaisuudessa radanvarsialue on haluttua asuinaluetta jo pääkaupungin työssäkäyntiäkin ajatellen.

Talojen profiilit ovat keskustassa jo valmiiksi korkeita, joten matalaa rakentamista on hyvä suosia enemmän keskustan liepeillä olevissa asuinalueilla.

Puurakentamista on hyvä suosia jatkossa ympäristöystävällisyyden perusteella. Myös julkisissa hankinnoissa puurakentamista on hyvä suosia, kun suunnitellaan uusia kouluja tai päiväkoteja Lahden kaupungin alueella.

Myös energiatehokkuus on otettava huomioon kaikessa rakentamisessa, mitä kaupungin alueella tapahtuu.

Tärkeintä on kuitenkin, ettemme tukehduta kaupunkiamme liialla rakentamisella vaan jätämme kaupunkilaisille myös väljää, viihtymiseen tarkoitettua oleskelutilaa, koska kaupunkilaisille juuri tätä Lahti-nimistä kaupunkia kehitetään.

Kaupunkilaisille tarkoitetut tilaisuudet kaikista kaupunkiin liittyvistä kehityskohteista lisäävät tervetullutta vuoropuhelua kuntalaisten ja virkamiesten välillä.

kuntavaaliehdokas (sd) Lahti

Lahden kartanon puisto upouuteen kuosiin – yli puoli miljoonaa euroa maksava kunnostus tuo mukanaan puistokäytäviä, orapihlaja-aidan, pensaita ja perennoja

Salpausselän luonnonystävät kritisoi Lahden kartanon puiston kunnostuksen suunnittelua avoimuuden puutteesta – "Mielestämme kunnostus on valmisteltu heikosti"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut