Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ehdokkaalta | Kaivoshankkeet jäihin odottamaan uutta lakia

Britit ja kansainväliset sijoittajat puuhaavat pohjolaan akkuklusteri-imperiumia kobolttikaivoksineen. Kulta ja muut mineraalit ovat houkutelleet kaivosyhtiöitä ja sijoittajia ympäri maailman investoimaan kaivoksiin Suomessa.

Kaivosyhtiöiden päästessä vapaasti kaivamaan maamme kallioperästä rikkauksia välittämättä siitä, millaista tuhoa luonnolle ja vesistöille jälkeensä jättävät, ovat seuraamukset katastrofaaliset.

Päijännettä, vesistöjä eikä mitään aluetta kaupungin ulkopuolella ole edes Lahden alueella niin pyhitetty, etteikö kaivostoimintaa voisi sinne perustaa.

Kalkkisissa olevien kaivossuunnitelmien pitäisi nyt jo viimeistään herättää kaikki maamme luonnon ainutlaatuisuutta arvostavat, lahtelaisetkin!

Kaivoslakiluonnos lähetetään lausuntokierrokselle syksyllä 2021, jonka jälkeen se annetaan hallituksen esityksenä eduskunnalle vasta joulukuussa 2021.

Pitäisikö meidän hoputtaa tämän uuden kaivoslain syntymää?

Paljonko vahinkoa ehtii ennen uutta kaivoslakia syntyä, sitä voi vain arvailla. Ainakin valtava liikehdintä uusien kaivosten perustamiseksi on nyt käynnissä, arvatenkin ajatellen ehtimistä ennen uuden kaivoslain voimaan astumista.

Uutta kaivoslakia on siis turha edes odottaa toteutuvaksi kuin aikaisintaan vasta kevättalvella 2022. Pitäisikö meidän hoputtaa tämän uuden kaivoslain syntymää tai ainakin pistää uudet kaivoshankkeet jäihin odottamaan uuden lain syntymistä?

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (pro lahti) Lahdesta.