Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Ehdokkaalta | Kaikin keinoin parempaan työllisyyteen Lahdessa

Lahti on mukana työllisyyden kuntakokeilussa ja ensi askelia on otettu, mutta minua hieman huolestuttaa ja askarruttaa, ollaanko varmasti tarttumassa työllisyyden parantamiseen riittävän rivakalla ja määrätietoisella otteella.

Tarkoitukseni ei ole arvostella vasta käynnistynyttä konetta, vaan ennemminkin kannustaa ottamaan tästä kaikki irti.

Varmasti ei löydy ketään tai mitään tahoa, joka ei toivoisi työllisyyden Lahdessa paranevan ja pääsisimme pitämästä piikkipaikkaa työttömyystilastoissa.

Mutta ollaanko nyt varmasti puhaltamassa lujasti yhteen hiileen avoimella ja rohkealla asenteella? Onko resurssit oikeasti riittävät, jotta saadaan tuloksia onnistumisista näkyviin mahdollisimman pian?

Onko käytettävissä aidosti uusia keinoja, jotta hyvinkin erilaisiin tilanteisiin voidaan puuttua ja tarjota tukea räätälöidysti? Otetaanko mukaan kaikki työllistämistä edesauttavat tahot ja toimijat tekemään tätä erityisen tärkeää työtä?

Onko viestintä niin virkamiesten, järjestöjen, koulutuspaikkojen kuin luottamushenkilöiden välillä riittävää?

Myös osatyökykyisten työllistämistä ja pakkatuetun työn käyttöä on lisättävä.

Tälle työlle on täysi tuki poliittisen päätöksenteon paikallistasolla, ja myös maan hallitus on päätöksillään tätä edistämässä ja ohjaamassa siirtymisessä pohjoismaiselle linjalle.

Työllisyyspalveluiden määrää ja laatua pitää kasvattaa, ja myös osatyökykyisten työllistämistä ja palkkatuetun työn käyttöä on lisättävä. Odotukset ovat korkealla.

Tarvitaan vahvaa johtajuutta, sitkeää sitoutumista sekä saumatonta yhteistyötä, joilla luodaan ja juurrutetaan ihan uudenlaista työllisyyskulttuuria alueellemme. Parannukset työllisyydessä lisäävät suoraan kaupungin elinvoimaa ja hyvinvointia: mitä useampi maksaa veroja, sitä parempia palveluita kaupunkilaisille voidaan tarjota.

Työllistyvälle tai koulutukseen pääsevälle onnistumisilla valetaan uskoa tulevaan. Pidetään kaikki mukana.

Toivotan kaikille niin kuntakokeilussa kuin muillekin työllisyysasioiden parissa työskenteleville paljon tsemppiä, teette arvokasta työtä!

Kaikille työtä, opiskelupaikkaa tai muunlaista tukea vailla oleville toivotan myös onnea ja menestystä, että jokainen saadaan kiinni työn syrjään, opintielle tai kuntouttavaan toimintaan mukaan. Työ kuuluu kaikille.

Kirjoittaja on Lahden Demareiden puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (sd.).