Näppis: Lienee jokaisen oma asia, mitä viihteekseen harrastaa, kunhan ei vahingoita muita

Sohvaperunat, petanque, sudokut, saippuasarjat, iskelmät, riippuliito, romuralli, kaljan kittaaminen, tupakointi, urheilukalastus, kukkien ja mehiläisten keräily, nettipelailu, naapurien kyttääminen ja toisten turhanpäiväinen kritisoiminen, mitä järkeä? Jaa-a. Lienee jokaisen oma asia, mitä viihteekseen harrastaa, kunhan ei vahingoita muita ja pysyy itsekin miten kuten hengissä – ja mielellään myös tasapainossa.

Miksi koronan tartuntatilastoissa ei koskaan kerrota, missä ikäryhmissä näitä tartuntoja on?

Pubit auki ja kuntosalit kiinni, huh, huh. Kansanterveys edellä.

Hyvä päätös Ranta-Kartanon parkkihallin rakentamisen toteuttaminen. Unohtakaa hotelli- ja uintikeskuskokonaisuus, koska korona ei häviä lähiaikoina.

Vuosikausien vatuloinnin jälkeen vieläkään ei ole maauimalaan saatu kaidetta portaisiin mahdollistamaan liikuntarajoitteisten pääsy pukukopista altaalle. Olisi paljon halvempi kuin älypyörätie, mutta mitä väliä, vaikka on lakikin liikuntaesteistä!

Nyt sitten narkkareille ilmainen yliannostuskuolemalta pelastava lääke. Ja samalla sivulla kerrotaan, kuinka taas narkkari tappoi autollaan pyöräilijän. Huumeriippuvuussairaus omalla valinnalla. Hyvinvointiyhteiskunnassamme köyhiä vanhuksia kuolee, kun ei rahaa lääkkeisiin. Kuka antaa heille ilmaiset lääkkeet? Kyllä tämä on aivan uskomatonta!

Mitähän ne ns. päättäjät oikein ajattelivat, kun lopettivat terveyskeskukset?

Jotkut palvelutalot toimivat tyhjäkäynnillä, kun kunnat eivät sijoita niihin asukkaita säästösyistä. Tai korvaus yksityisille on olematon. Sitten sanotaan vanhuksille, ettei tilaa ole. Palvelusetelin saaminen on vaikeaa.

Tosi tosi hyvä kirjoitus 20.4. Reima Rintamäeltä. Vanhuksien (etenkin yksinasuvien, ei läheisiä) elämää vaikeutetaan. Muistakaa nuoret, tekin saatatte olla joskus vanhuksia, eikä teilläkään ole kykyä toimia sen ajan mukaan. Palvelut säilytettävä meillekin. Lämmin kiitos Reimalle ja hyvää terveellistä kevättä!

Kertokaa, miten työssä käyvät ihmiset hoitaa omaisensa? Miten auttaa vanhuksia esim. sairaalakäynneillä?

Lemmikkieläimet vanhusten hoitokoteihin, hoitajat kiireisiä ja työtä liikaa. Kuka ne lemmikit hoitaa, ruokkii, ulkoiluttaa, vaihtaa kuivikkeet?

Kahvilat avautuivat juuri sopivasti. Kahvikupposen äärellä mahdollisuus tarvittaessa vapaaseen, avoimeen ja asialliseen keskusteluun. Lopetan someilun.

Tiistaina 20.4. mielipidesivulla vanhukset heitteille -kirjoitus todella hyvä ja ajankohtainen. Asiakaspalvelua ei todellakaan saa mistään. Kaikki asiat pitää itse hoitaa ja nimenomaan netissä. Monelta jää asiat tekemättä, kun ei osaa eikä apua saa mistään. Miettikää, kuinka Suomessa on vanhuksia todella paljon ja suurin osa ei osaa käyttää nettiä. Surullista!

Eipä tarvi ihmetellä koronan leviämistä koululaisten keskuudessa: tulin 19.4. bussilla Vääksystä Lahteen, autossa oli n. 50 tenavaa, vain yhdellä maski. Kyllä pitäisi kuskien olla tiukkoja, jos ei maskia, niin kyytiin ei tulla.

2,5 vuotta, eli käytännössä 1,5 vuotta, sai huumekuski pyöräilijän tappamisesta. Kyllä olis korjattavaa lainsäätäjällä.

Orimattilan tuppukyläski on näit robottikoirii, et saa haistella mitää, et tervehtiä karvakuonoja, pitää vaan kuono suorana painaa eteenpäin, koska omistaja on lenkillä, voi Luoja!

Päijät-Hämeen kasvihuoneviljelijät eivät pysty kilpailemaan närpiöläisten polkuhintoja vastaan. Kauppa ja kuluttajat voisivatkin suosia paikallisia tuotteita kaukaa rahdattavien sijaan.

Ja kun uimahallit avataan, niin saunoja ei tartte lämmittää, ettei eräät ala kokoontumaan siellä, kuten viimeks!

Onhan varmaan kaikki entiset kansanedustajat, jotka nauttivat sopeutumiseläkettä ja sopeutumisrahaa, te-toimistojen työllistettävänä ja koulutettavana, parin vuoden kuluttua niitä on taas uudelleen työllistettävänä melkoinen joukko, selvitään varmaan aika nopeasti työhönkoulutuksella.

Olisikohan jo aika ottaa käyttöön vasta-ainetesti, oletko jo sairastanut koronan?

Miksi Etlarin jutussa ei kerrottu, mikä ravintola ja kuka pyöritti viinan ohimyyntiä, mutta kortittoman huumekuskin nimi mainittiin samassa lehdessä? [Toimitus vastaa: Tuomitun nimi yleensä julkaistaan, jos tuomio on vähintään 2 vuotta ehdotonta vankeutta. Jos kyse on arkaluonteisesta rikoksesta ja nimen julkaiseminen voi paljastaa uhrin henkilöllisyyden, nimi yleensä jätetään julkaisematta.]

Olis syytä poistaa hiekat Ahtialan koulun viereiseltä kaduilta.

Miksi pitää tunkea oma auto naapurin auton kylkeen? Onko tullut mieleen, että naapurikin haluaisi autostaan ulos? Parkkeeraa siis keskelle ruutua ja välitä muistakin!

Näin Lahden kaupunki palkitsee työntekijöitään! Me jotka työskentelemme ilman mahdollisuutta etätyöhön ja altistumme asiakastyössä koko ajan koronalle, emme saa edes työajalla käydä ottamassa koronarokotusta, vaan se on omaa aikaa, ja työpaikalta poissaoloaika on tehtävä takaisin. Uskomatonta!

Ilmainen vinkki Vihreille: kehitysapu on sidottava syntyvyyden säännöstelyyn. Ilmasto pelastuu.

Krim on kuulunut venäjälle jo 1700-luvulta Katariina Suuren ajoista asti. Tuskin USA on Kuubassa kansan pyynnöstä.

Hei Renkomäen ja muun eteläisen Lahden asukkaat, jotka poltatte puuta. Savuhaitta on paha henkilöille, joilla on hengityssairaus. Toivoisin vastuullista puun polttoa huomioiden puun laadun, ilmanpaineen ja tuulen.

Loistava tempaus Lanun aukiolla olevan tilan ikkunoiden pesu Alastalolta. Yli 2 v tila ollut tyhjänä erittäin likaisine ikkunoineen. Kiitos, Alastalo!

Yöpakkaset ja lumitykit ei laula hiihtostadion ympäristössä? Onko tämä sitä greencityä? Niin kauan, kun metrikin (pituus) on lunta, pitää koneiden jauhaa, se on must.

Miksi joku luulee, että ihmiset katsovat tv-ohjelmia jotka ovat ala-arvoisia tai uusintoja? Kirjat on keksitty. Se kyllä ihmetyttää, miksi rahalla tehdään roskaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut