Lukijalta: Keskustan siisteys vaatii myös ihmisvoimaa

Arto Savander

Paasikiven aukion ympäristö siivottiin niin ajoratojen kuin jalkakäytävien osalta edellisviikolla. Sitten viime maanantaina tuli tankkiauto ja siivosi vedellä niin aukion kivetyksen kuin pensaikon pohjia. Ei siinä mitään, mutta vedet, hiekka ja lieju valuivat puhdistetulle jalkakäytävälle.

Otin yhteyttä sekä netin että puhelimen kautta, ja minulle sanottiin kaupungin virkailijan huomanneen tapahtuneen, kämmi korjattaisiin. Samalla ilmoitettiin (olin kysynyt sitäkin) pari vuotta tehdyn katuremontin viemärikaivon olevan korkeammalla kuin ympärillä oleva asfalttitaso, ja vesi jää lillumaan matalimpiin kohtiin.

Keskiviikkona laitoin uuden nettiviestin, johon vastattiin torstaina: on välitetty eteenpäin toimijoille.

En ymmärrä, että talvella tietyt pyörätiet hinkattiin harjakoneella lähes päivittäin ja kasteltiin kalliilla formiaatilla. Onko ympäristöpääkaupungin maine sen varassa, että keksitään pyöräväylille uusia juttuja, vaikka pitäisi pitää keskustan alueet perussiisteinä?

Paljon on vielä korjattavaa talven jäljeltä, eikä aina riitä kone, vaan tarvitaan puhdistusvälineitä ihmisvoimin, eikö niin?

Minulle sanottiin kaupungin virkailijan huomanneen tapahtuneen, kämmi korjattaisiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut