Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ehdokkaalta | Siltaehdotukset tuotava esille tasa-arvoisesti

En ota nyt lainkaan kantaa siihen, tarvitaanko siltoja Aleksin ylle, en edes siihen, voivatko lahtelaiset (ei-hotelli-asiakkaat) käyttää siltaa. En myöskään kysy, miten koko tämän siltahankkeen kustannukset ihan markkinointia myöten jaetaan kaupungin ja Osuuskauppa Hämeenmaan kanssa.

Sen sijaan hieman kyseenalaistan siltaehdotusten esillepanoa. Minua nimittäin häiritsee esilläolevissa havainnekuvissa ensinnäkin se, että kaikki muut paitsi Hiljain ovat selkeitä värikuvia. Hiljain-kuva on harmaa.

Lisää epätasa-arvoa mallikuviin tuo se, että niissä kaikissa taivaan sävyt ovat erilaiset, jolloin sillat sulautuvat taustaan eri tavoin. Esimerkiksi Lento sulautuu yläosastaan oivasti vasemmalla taivaan sävyihin. Se on kuvattu edullisimmassa ”valossa”. Myös Halo on sulautettu ympäristöön taidokkaasti. Oletan, että tämä erilaistaminen on tarkoituksellista.

Toinen mielestäni keskeinen kysymys kuuluu, miten sillat istuvat Aleksin jouluvaloihin.

Olisiko siis mahdollista, että ensinnäkin kaikki siltojen havainnekuvat tuotetaan uudelleen niin, että jokainen silta on istutettu tismalleen samaan taustakuvaan.

Toivon myös, että kaikki sillat kuvataan myös Aleksin jouluvalojen kanssa, joista niistäkin tietenkin sama kuva liitetään siltoihin. Tämä jouluvalokuva on syytä ottaa riittävän kaukaa, esimerkiksi Trion ja parkkitalon kohdalta. Näin Aleksin profiili, jouluvalot ja silta asettuisivat keskenään oikeisiin mittasuhteisiin

Lisää epätasa-arvoa mallikuviin tuo se, että kaikissa taivaan sävyt ovat erilaiset, jolloin sillat sulautuvat taustaan eri tavoin.

Kaiken tämän lisäksi toivoisin, että maakuntamuseo kertoisi ajatuksiaan silloista akseli- tai perspektiiviajattelun vinkkelistä. Museohan on ottanut vahvasti kantaa muun muassa torin rakentamista vastaan perustellen näkemystään juuri "vallan akselilla", joka on Ristinkirkon ja kaupungintalon muodostama linja.

Minusta tällainen ehkä vanhakantainen akseli- tai perspektiiviajattelu antaa kaupunkirakenteen havainnoimiselle ihan uudenlaisen henkisen tason.

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (sd.) Lahdesta.