Markus Pirttijoen Esalainen: Vapise Turku, maanantaina alkavat tosipelit!

Markus Pirttijoki

Markus Pirttijoki

Asun Lahdessa nyt kolmatta kevättä, enkä ole kertaakaan joutunut kokemaan sitä, että Pelicans olisi jäänyt SM-liigan pudotuspeli­kierroksen ulkopuolelle. Jep, muistutelkaa vain viime kaudesta, mutta sellaisen ulkopuolella ei voi olla, jota ei ole.

Hieman yllättäen ja hyvin nopeasti Pelicansista on tullut oma suosikkijoukkue. Yllättäen siksi, että tähän asti se on aina ollut Kärpät, asuinpa Kuopiossa, Tampereella tai Helsingissä. Jotenkin vain turkoosipaidoista on ollut helppo tykätä. Tuntemukset voiton ja häviön hetkellä ovat olleet aitoja; ei niitä voi teeskennellä.

Jos joskus niin viime tiistaina sykkeet ja tuntemukset soivat korkealta ja kovaa. Pelicansin koko kauden tarina oli todella pienestä kiinni. Tarvittiin viimeisen ottelun täydet erät, jatkoaika ja seitsemän kierrosta rangaistuslaukauksia ennen kuin paikka pudotuspeleihin oli selvä. Ottelun venyminen jatkoajallekin varmistui vain alle neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Veeti Vainion maalilla.

Ja läheltä piti rankkareissakin. Mikkelin Jukureista seitsemäntenä laukonut Markus Oden vetäisi kiekon Pelicans-maalivahti Patrik Bartosakin varusteiden kautta tolppaan. Jos veto olisi mennyt maaliin, seuraavana vuorossa ollut Hannes Björninen olisi saattanut puristaa mailaansa liiaksi ja kohtalona olisi ollut karsintakierros ja mahdollinen putoaminen pudotuspelien ulkopuolelle. Jos. Eikä Björninen puristanut. Niin pienestä se on kiinni.

Lahden Pelicansin kausi on ollut mielenkiintoinen. Ryan Lasch oli pitelemätön pistenikkari alkukaudesta. Hän takoi tammikuun loppuun mennessä 26 ottelussa 37 pistettä, mikä on suhteellisesti liigan ennätys edelleen. Laschin ansiosta Pelicans keikkui runkosarjan kärkisijoilla pitkin syksyä ja alkutalvea.

Laschin lähdön jälkeen näytti siltä, että Pelicans menettää ainoan oljenkortensa. Toisin kävi. Joukkueen kapteeni Hannes Björninen on saanut vielä enemmän ratkaisijan roolia, mikä hänelle maistuu ja mikä myös viimeisimmässä Jukurit-pelissä tuli toteen näytetyksi.

Pelaajien ohella isot kiitokset kuuluvat Pelicansin valmentajalle Tommi Niemelälle. Hän astui värikkään persoonan Ville Niemisen saappaisiin tämän saatua potkut. Niemelän myötä Pelicansiin tuli positiivista ajattelua. Suu voi käydä vaihtoautiossa, mutta pikkutakki on pysynyt päällä. Niemelällä on samanlaista mentaliteettia kuin Curt Lindströmillä, joka "lite bättre" -strategiallaan teki nuorista leijonista yhteen pelaavan joukkueen ja ensimmäisiä jääkiekon maailmanmestareista kautta historian. Aika näyttää, miten pitkälle Niemelän strategialla mennään.

Meneillään oleva kausi on ollut haastava Pelicansille kuten muillekin urheiluseuroille. Talous on ollut tiukalla, yt-neuvotteluja on käyty. Joukkueen pääomistaja Pasi Nurminen on siirtynyt sivuun hallinnosta ja toimitusjohtajakin on vaihtunut. Sekä henkistä että taloudellista selkänojaa saatiin kuitenkin hiljattain, kun Valtteri Bottas osti osuuden joukkueesta.

Voittava joukkue luo ylpeyttä paikkakunnan urheiluelämän sielulle. Onnea ja menestystä Pelicansille huomenna alkaviin pudotuspeleihin. Vapise Turku!

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut