Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Hämeenmaan Vormisto vastaa: Tasokas arkkitehtuuri on parhaimmillaan nähtävyys

Mielipidepalstalle kirjoittanut Pekka Sadeharju kysyy tekstissään, miten Lahden Aleksanterinkadun ylittävä silta lisäisi keskusta-alueen viihtyisyyttä.

Mielestäni silta voi olla myös arkkitehtonisesti kaunis ja jopa eräänlainen nähtävyys kaupungin keskustassa. Arkkitehtikilpailu järjestettiin, jotta saataisiin erilaisia näkemyksiä siitä, millainen silta Lahden keskustakuvaan voisi sopia. Nyt kilpailuehdotukset ovat avoimesti nähtävillä ja kommentoitavissa.

Olemme selvittäneet useita eri vaihtoehtoja, joilla Seurahuoneen ja Sokoksen välinen yhteys voitaisiin toteuttaa. Siltahankkeeseen päädyttiin juuri näiden selvitysten tuloksena.

Heti projektin alussa tutkimme mahdollisuutta rakentaa tunneli kiinteistöjen välille. Kuten Sadeharju kirjoituksessaan toteaa, Aleksanterinkadun alla on erittäin runsaasti tekniikkaa.

Suurin ongelma tekniikan osalta on, että yksi kaupungin isoimmista viemäreistä kulkee tien alla. Viemärin koron muuttaminen pumppaamon avulla ei siten ole relevantti vaihtoehto. Siinä olisi myös hajuhaittariski. Toinen vaihtoehto olisi koko viemärin laskusuunnan muuttaminen, mutta siinä tapauksessa katuja pitäisi avata merkittävästi pitkältä matkalta.

Sekään vaihtoehto ei ole mielestäni kovin realistinen, koska kaivuutyöt toteutettaisiin aivan kaupungin ydinkeskustassa – eikä Aleksanterinkadun mittavasta remontistakaan ole kovin kauaa aikaa.

Maailmalla vastaavat siltatoteutukset ovat melko tavallisia. Niitä löytyy monista kaupungeista, ja kuvien perusteella monet niistä ovat todella onnistuneita.

Haluamme vilpittömästi lisätä Lahden keskustan viihtyisyyttä ja vetovoimaa. Avasimme joitakin viikkoja sitten uuden Prisman ja ravintolakokonaisuuden keskustaan ja ensi viikolla avaamme Aleksin varrelle uusia hotellihuoneita. Uskon, että arkkitehtonisesti kaunis silta voisi osaltaan tuoda Lahden keskustaan uutta nähtävää ja vetovoimaa.

Kirjoittaja on Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja.