Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Ehdokkaalta | Aleksin sillalle näköalakahvila

Osuuskauppa Hämeenmaa on alustavasti suunnitellut siltaa Seurahuoneelta Sokoksen rakennukseen Aleksin yli.

Tämä muuttaisi keskeistä kaupunkinäkymää merkittävästi. Mielipidettä tulee kysyä myös lahtelaisilta ja keskustan yrittäjiltä. Silta rakennetaan vain jos kaupunginvaltuusto tai lautakunta siihen antaa luvan ja kustannuksista vastaa Hämeenmaa.

Katsoin läpi alustavat suunnitelmakuvat ja ulkoisesti niissä on potentiaalia. Jos silta toteutetaan, niin mielestäni tärkeää on myös sillan sisältö ja käytettävyys yleisemminkin.

Sillasta tulisi tehdä hieman leveämpi, lämmitetty ja laittaa sillan kulkureitin molemmin puolin pöytäryhmät, jolloin ravintolan asiakkaat voisivat nauttia samalla myös hienoista näköaloista.

Näin lahtelaisetkin hyötyisivät hankkeesta ja toisi se uutta näkökulmaa myös Lahden hotellivieraillekin.

Jos projekti toteutuu, niin toinen asia mitä Lahden kaupungin tulisi vaatia projektilta on minimaalinen aika Aleksin katkaisulle asennuksen aikana.

Silta tulisi rakentaa valmiiksi asennuselementeiksi jo tehtaalla ja asentaa lopulliset elementit paikoilleen niin, että Aleksanterinkatu olisi poikki autoilta maksimissaan vain kaksi päivää.

Tähän vaaditaan hyvä suunnitelma ja tarkka toteutus. Keskustan pääkatua ei saa katkaista pitkäksi aikaa autoilta nyt eikä koskaan.

Kirjoittaja on Lahden kaupunginvaltuutettu (kok.), rakennus- ja ympäristölupalautakunnan jäsen ja kuntavaaliehdokas.