Ehdokkaalta: Suvaitsevaisuus lähtee lähtökohtien ymmärtämisestä

Sami Korkiakoski

Maaliskuun kolmannella viikolla vietettiin rasisminvastaista viikkoa ja mietin miksi tarvitaan rasisminvastaisuutta. Jaksan aina välittää, koska on minusta kiinni, että maailma voi olla parempi paikka jollekin toiselle. Etenkin sille, joka voi olla alistetussa asemassa.

Tämä ei tarkoita pelkästään rasisminvastaisuutta, vaan koskee yleensä elämään asennoitumista mitä tulee ihmisiin.

On siis sinusta kiinni, millä lailla muut ihmiset suhtautuvat sinuun. Me voimme aina valita toisin. Suvaitsevaisuus lähtee siitä, että ymmärretään toistemme lähtökohdat.

Voiko suomalainen ihminen ymmärtää sitä, ettei joku saa työtä sen takia, että omaa ulkomaisen nimen? Tätäkin on syytä miettiä. Siksi monet kaupungit ovat miettineet anonyymin rekrytoinnin käyttöönottoa, että voidaan joku valita työhön osaamisen perusteella.

Tuloksena syrjintä vähenee ja osallisuus paranee. Tavoitteena oikeasti tasa-arvoinen sekä oikeudenmukainen yhteiskunta.

Kirjoitukseni tarkoitus ei ole edistää positiivista erityiskohtelua vaan paljastaa syrjinnän rakenteita, jotka kovin usein voivat vallita yhteiskunnassamme, mutta parannustakin on tapahtunut.

Voiko suomalainen ihminen ymmärtää sitä, ettei joku saa työtä sen takia, että omaa ulkomaisen nimen?

Monet nuoremme elävät monikulttuurisessa ja kansainvälisessä maailmassa, jossa pelon lietsominen ei heidän ajatteluunsa vaikuta.

He tulevat rakentamaan tulevan Suomen nousun jatkossa, koska osaavat toimia alati muuttuvassa maailmassa kuin kala vedessä. Aika muuttuu ja ihmistenkin on sovitettava asenteensa ajan muutokseen.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (sd)

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut