Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Ehdokkaalta | Riidoista ratkaisuihin maahanmuuttajien palveluissa

Ottamatta kantaa Lahden kaupungin ja maahanmuuttajien tehostetun tuen yksikön väliseen riitaan siitä, pitääkö turvapaikanhakijat sijoittaa Lahteen vai ei, yleisessä keskustelussa tunnutaan haluttavan, että turvapaikanhakijat sijoitetaan aivan muualle kuin tänne.

Tätä mieltä tuntuu erityisesti olevan perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Jari Pykäläinen. Hän ehdotti Etelä-Suomen Sanomissa (9.4.2021) turvapaikanhakijoiden tetu-yksikön sijoituspaikaksi Tuusulan Kellokoskea, entistä psyykkisen kuntoutumisen hoitolaitosta.

Mielestäni turvapaikanhakijoiden sijoittaminen syrjempään keskuksista on huonompi vaihtoehto kuin sijoittuminen kaupungin keskuksiin, joissa turvapaikanhakijat voivat luontevasti työllistyä.

Lahti on valittu työllisyyden kuntakokeiluun, jossa maahanmuuttajien työllistyminen on otettu huomioon, ja heille on luotu oma kanava hakea työtä. Miten tämä kanava tulisi käyttöön, jos Lahti sanoo "ei" turvapaikanhakijoille?

Tarjotut palvelut koulutuksineen ovat tärkeitä turvapaikanhakijoille.

Kirjoittaja on kuntavaaliehdokas (sd.) Lahdesta.

Lahti on valittu työllisyyden kuntakokeiluun, jossa maahanmuuttajien työllistyminen on otettu huomioon.