Pääkirjoitus: Riku Rönnholm saa heti ison haasteen MotoGP-kisoista

Riku Rönnholm pääsee KymiRingillä heti tositoimiin, kun kesällä on edessä näytön paikka MotoGP-kisoissa. Katja Luoma / arkisto

Iitin kunnanjohtaja Riku Rönnholm teki luontevan liikkeen siirtyessään uusiin tehtäviin KymiRing oy:n toimitusjohtajaksi.

Seitsemän vuotta Iitissä kunnanjohtajan virkaa hoitanut Rönnholm oli jo valmiiksi lähtökuopissa. Viimeisen vuoden aikana hän oli hakenut uusia kannuksia ja haasteita moninkertaisesti Iittiä isommista kunnista: Naantalista ja Riihimäeltä. Riihimäellä Rönnholm oli yksi seitsemästä haastatellusta, mutta ei edennyt kolmen joukossa soveltuvuusarvioihin. Naantalissa hän oli sen sijaan mukana kilvassa miltei maaliin asti. Lopulta aivan valintakokouksen alla hän veti hakemuksensa pois ja valituksi tuli toinen kärkiehdokas, Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Laura Leppänen.

Iitin väistyvä kunnanjohtaja Riku Rönnholm jakaa valtuustoryhmien mielipiteet – kiitosta KymiRingin ajamisesta, moitteita Iitin unohtamisesta

Rönnholm on hyvä esimerkki siitä, että nykyään kunnanjohtajan ei enää tarvitse edetä urallaan toisen kunnan palvelukseen vaan työelämän haasteita voi löytää myös virastotalon seinien ulkopuolelta. Tässä tapauksessa loikka ei edes ole kovin suuri, sillä Rönnholm tuntee KymiRingin taustat ja tilanteen hyvin, koska hän on ollut mukana hankkeessa alusta asti ja istunut kunnan edustajana yhtiön hallituksessa jo neljä vuotta. Maaperä lienee paljon tutumpi kuin seitsemän vuotta sitten Rönnholmin muuttaessa Naantalista Iittiin.

Rönnholm voi jättää Iitin seuraajalleen pää pystyssä. Isoja asioita on tapahtunut. Rönnholmin aloittaessa 2014 keskusteltiin vielä Salpausselän kuntaliitoksesta Lahden, Kärkölän, Hämeenkosken, Nastolan, Hollolan sekä Iitin kesken. Lopulta suurkuntahanke typistyi siihen, että Nastola yhdistyi Lahden kanssa ja Hämeenkoski Hollolan.

Onnistuminen heinäkuun kisoissa on erittäin tärkeää KymiRingille.

Toinen liitos kuitenkin Rönnholmin aikana toteutui: Iitti siirtyi Kymenlaaksosta Päijät-Hämeen puolelle tämän vuoden alussa. Myös Kimolan kanavan ja KymiRingin valmistumista sekä suuren päiväkodin rakentamista voi pitää kunnanjohtajan uran aikaisina saavutuksina.

KymiRingin johtajana Rönnholmin edessä ovat uudenlaiset haasteet. Radan operatiivisen pyörittämisen ohella tarvitaan kontakteja paitsi Suomen sisällä, myös maan rajojen ulkopuolella. MotoGP-sirkusta itsevaltiaan ottein pyörittävän Dornan kanssa on osattava diplomatiaa, jotta kilpailut hyödyttävät myös aluetta ja säilyvät kisakalenterissa. Koronarajoitteet synnyttävät ainakin alkuun omat haasteensa ja kilpailevia ratoja löytyy läheltä. Vajaat 100 kilometriä Pietarin pohjoispuolella sijaitseva Igora Drive on myös kärkkynyt MotoGP-kisoja. Onnistuminen heinäkuun kisoissa Rönnholmin johtamana on erittäin tärkeää KymiRingin jatkon ja matkailun kannalta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut