Lukijalta: Noinhan me keveästi paranemme kaikki sairaat

Marjo-Liisa Sarva

Eeva Künnap osui kyllä asian ytimeen kirjoittaessaan Esalaisessaan ( ESS 6.4.) sairauden ja terveydenhoidosta Harjun terveydessä nykyisin. Noinhan me keveästi paranemme kaikki sairaat, mikäpä ollessa, puhelinsoitto vain ja tohtori ilmoittaa että terve olet.

Jokseenkin näin tapahtui, kun soitin suun terveydenhuoltoon. Toki olin viime vuoden puolella päässyt hammashoitoon, olin toivonut koko hampaiston kuvausta, että tietäisin, missä mennään, ja olisi voitu kartoittaa mahdollisen hoidon tarpeen.

Pahaksi onneksi tuli ikeneen märkäpesäke, joka kyllä hoidettiin, ja siinä tohinassa jouduin luopumaan kahdesta hampaasta, joiden vanhojen paikkojen huokosista oli pöpö ikeneen pesiytynyt. Siinä sitten jäi kuvauskin hamaan tulevaisuuteen.

Tässä eräänä päivänä löysin hampaastani syöpymän (reikä?). Soitin siis jälleen hammashoidon puhelimeen, josta tulikin vastaussoitto melkoisen nopeasti. Kerroin löydöstäni ja huolestani. Ajattelin, että saisin edes hygienistille ajan, jotta hän tutkisi edes sen huolta aiheuttavan hampaan.

Minä raukka olin kuitenkin käynyt hammaslääkärillä vain vähän aikaa sitten ja sain kuulla hoitajalta puhelimessa, että kyseessä on reikä, joka ei etene. Mistä hoitaja minua näkemättä voi sen tietää?

Nyt kun luin tämän Esalaisen jutun, toki asia minulle selvisikin; näinhän paranevat kaikki sairaat, tämä koskee varmasti myös hammassairauksia! Kaikki hammaspotilaat saavat lohdullisen puhelindiagnoosin saadakseen elää huolettomana edelleen.

Huoli hampaastani ei ole mihinkään kadonnut, ja mietinkin, miten jatkossa toimin.

Kaiken kaikkiaan huoli hampaastani ei ole mihinkään kadonnut, ja mietinkin, miten nyt sitten jatkossa toimin.

En voi kieltää, etteikö huoli terveydestä, omasta ja läheisten, olisi todellinen. Kukaan ei varmaankaan turhan takia lähde lääkärille, ja omasta kokemuksesta tiedän, että kun ikää karttuu, kremppojakin tahtoo tulla. Niin kauan pärjää, kuin on varaa käydä yksityisellä lääkärillä, jos jonkin oireen takia tarvitsee päästä nopeasti hoitoon. Sitten, kun rahat ovat loppu, joutaakin loppusijoitukseen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut