Lukijalta: Tarjotaan mieluummin ilmaiset maskit

Jukka Tuominen

Erityisesti vihreiden ja vasemmiston edustajat ovat näyttäneet katkeruutensa päätöksestä, ettei yhteiskunta kustanna ehkäisyä alle 25-vuotiaille päijäthämäläisille. En tiedä, petettiinkö tässä nuoret vai olisiko vastakkaisella ratkaisulla petetty veronmaksajat.

Arvostan sitä, että Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pystyi näinä aikoina tekemään selkeän ratkaisun. Yhteiskunnan tehtävänä on opettaa lapsille ja nuorille vastuullisuutta. Kaikilla teoilla on seuraukset ja se myös jokaisen nuoren tulee oppia.

Useimmilta tuntuu kadonneen käsitys siitä, miksi ihmisille on annettu sukupuolivietti. Kristinuskon perusteista löytyy pohja sukupuolielämälle. Se on annettu lisääntymistä varten. Tämä kirkon asenne ei tule muuttumaan, koska se ei ole ihmisen muutettavissa.

Korona-aikana irrallisten suhteiden pitäisi olla muutenkin vähissä. Eikö olisi parempi tarjota nuorille vaikka ilmaiset maskit? Se voisi hillitä myös ehkäisyn tarvetta. Jos taas irrallisia suhteita halutaan edistää, ei sitä tarvitse veronmaksajien rahoilla tehdä.

Nuoria voisi opettaa elämään vastuullisesti. Miksi alaikäisen nuoren pitäisi harrastaa seksiä ja velottaa kustannukset veronmaksajilta?

Se voisi hillitä myös ehkäisyn tarvetta.

Nuorten maksuttoman ehkäisyn hylkääminen oli typeryyttä

Ehkäisypäätös vastoin faktoja – tulevassa yhtymäkokouksessa maakunta voi vielä näyttää seisovansa nuorten tukena

Hyvinvointiyhtymä valitsi rahan ennen hyvinvointia

Hyvinvointiyhtymän ­päätös nuorten maksuttomasta ehkäisystä ihmetyttää

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.