Lukijalta: Kiitos kirjoista ja kirjastoista

Anneli Seppälä

Kirjailija Kalle Veirto paljastaa kolumnissaan ESS 12.3.2021 ostaneensa Launeen lähikirjastosta kolme kirjaa kolmella eurolla. Hyvä niin, sillä useimmat kirjat ansaitsevat tulla säilytetyiksi.

Minäkin olen kirjojen intohimoinen lukija. Kirjoja en ole viime aikoina kuitenkaan ostanut, koska Kalle Veirton tapaan, myös minulla kotonani on aika paljon aiemmin ostettuja teoksia.

Kirjasto on auvoisa lukemisen lähde, josta ammennan hengentuotteita paljon. On aika kummallista, että vaikka omissakin kirjoissani on muutama lukematon kirja, on mielekkäämpää lainata kirjoja kirjastosta.

Ehkä jossain mielen syvyyksissä on ajatus, että jos/kun kirjastotkin yhtäkkiä sulkeutuisivat koronan takia, kuitenkin kotona on lukemista. Luen paljon juuri historiateoksia, sotiin liittyviä kirjoja, sekä henkilöhistoriakirjoja myös, joita Lahden pääkirjastossakin on laajalti – ja hyvinhän ne sieltä löytääkin.

Mielestäni on hauskaa myös se, että kirjastovirkailijat asettavat esille lukemisehdotuksia, joista usein löydän jo heti ensi vilkaisulla minulle sopivaa luettavaa.

Toivottavasti kirjastot pysyvät avoinna tulevaisuudessakin, ja jospa pian päästäisiin normaaliin elämisen rytmiin myös lainaamisessa. Kiitos siis kirjastoista ja kirjoista!

Usein löydän jo heti ensi vilkaisulla minulle sopivaa luettavaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.