Ehdokkaalta | Hyvinvointiyhtymä valitsi rahan ennen hyvinvointia

Jo yli 50 kuntaa on päättänyt tarjota nuorille maksuttoman ehkäisyn. Osassa kuntia, kuten Vantaalla, se tarjotaan alle 25-vuotiaille ja osassa alle 20-vuotiaille. Hämeenlinnassa maksuttoman ehkäisyn saa alle 21-vuotiaat.

Nämä kunnat ovat todenneet tämän palvelun olevan tarpeellinen ja kohtelevat näin ollen myös kuntiensa nuoria tasavertaisesti. Oli lähellä, että meidänkin nuoremme olisivat saaneet saman palvelun, jonka niin monet nuoret saavat toisaalla.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kokouksessa asiasta äänestettiin maanantaina, ja esitys kaatui kokoomuksen esitykseen. Perusteluna olivat syntyvät kustannukset.

Päätös on pettymys, ja toivottavasti yhtymävaltuusto palauttaa asian hallituksen käsittelyyn.

Surullisinta tässä päätöksessä on se, että taas kerran päätettiin välittömät kustannukset edellä, eikä turhien aborttien vähentymisellä, pidempiaikaisilla säästöillä sekä nuorten hyvinvoinnilla ollut enää merkitystä.

Tätä esitystä on työstetty jo useamman vuoden ajan, ja olisimme halunneet nähdä, että hyvinvointiyhtymän jäsenet haluavat oikeasti panostaa nuorten hyvinvointiin ja ennen kaikkea hyväksyä sellaisen päätösesityksen, jonka hyödyistä on olemassa selkeää tutkimustietoa.

Mikäli muut kunnat ovat onnistuneet tässä, miksi ei Päijät-Hämeessä onnistuttaisi? Päätös on pettymys, ja toivottavasti yhtymävaltuusto palauttaa asian hallituksen käsittelyyn. Nuoremme ansaitsevat nyt parempia palveluita.

Kirjoittajat ovat kuntavaaliehdokkaita (r.) Lahdesta.

Nuorten maksuton ehkäisy ei vieläkään edistynyt, vaikka hyödyt olisivat ilmeiset

Lahden nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja on harmissaan yhtymäkokouksen ratkaisusta olla järjestämättä ilmaista ehkäisyä nuorille – "Voisimme olla edelläkävijöitä tässäkin asiassa"

Päijät-Hämeen nuorten ilmainen ehkäisy äänestettiin taas nurin – Yhtymähallituksen puheenjohtaja pettynyt ja surullinen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut