Lukijalta: Aika ennen Go Inniä – Oululaisen asiakkaille on jäänyt erikoisesti mieleen katkarapujen syönti

Seija Helin

Kirjoitan Janne Urpusen Tuoppien jäljillä -sarjan jutun (ESS 27.3.) johdosta. On toimittajan nuoruudesta johtuvaa, ettei vanhasta Oululaisen ravintolasta ole kuin lyhyitä kommentteja. Aikoinaan yläkerrassa oli vanhahtavat wieniläistyyppiset kalusteet eikä keskellä ollut baaritiskiä. Valkoiset kivipöydät ja sirot tuolit loivat rauhallisen tunnelman.

KOP:n pankkisalista oli suora yhteys flyygelin vieritse ravintolasaliin. Vanhat lahtelaiset muistavat hyvin edesmenneen tarjoilijan nimeltä Pirjo. Hän työskenteli kaikissa jutussa mainituissa ravintoloissa Oululaisesta Santa Féhen, josta jäi joitakin vuosia sitten eläkkeelle.

Mikä vanhoille Oululaisen asiakkaille erikoisesti on jäänyt mieleen, on katkarapujen syönti. Joinakin vuosina, kun katkaravut olivat vielä suomalaisille eksoottinen herkku, Oululaisen ravintoloissa täällä ja myös Rautatienkadulla oli viikon pari tarjous syödä niitä kiinteään hintaan niin paljon kuin jaksoi.

Voin kertoa, että jaksoin. Se oli sen ajan luksusta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.