Lukijalta: Hyvinvointiyhtymän ­päätös nuorten maksuttomasta ehkäisystä ihmetyttää

Pertti Vartiainen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus päätti äänestyksen jälkeen olla järjestämättä mahdollisuutta ilmaiseen ehkäisyyn alueemme alle 25-vuotiaille nuorille. Sitähän on yritetty jo aiemminkin, ja sitä ovat muun muassa monet valtakunnalliset asiantuntijatahot, kuten STM, THL ja Väestöliitto, suositelleet jo vuosia.

Nyt kyllä tuntuu, että hyvinvointiyhtymän hallituksen enemmistön ajattelu ja toiminta ovat ainakin tässä asiassa jostain viime vuosisadan puolivälistä tai vielä kauempaa. Mediatietojen mukaan hyvinvointiyhtymän esityksen kaatajat olivat vedonneet rahaan. Eipä tunnu erityisen perustellulta, koska kyse olisi ollut menoerästä, joka olisi ollut maksimissaan pari tuhannesosaa yhtymän vuosibudjetista.

Mitkähän ovat yhteiskunnalle lankeavat kustannukset keskeytetyistä raskauksista, teini- ja nuorisoraskauksien tuloksena syntyvien ei-toivottujen lasten huolehtimisesta ja niin edelleen?

Kirjoittaja on liikunnan ja terveystiedon opettaja.

Lahden nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja on harmissaan yhtymäkokouksen ratkaisusta olla järjestämättä ilmaista ehkäisyä nuorille – "Voisimme olla edelläkävijöitä tässäkin asiassa"

Päijät-Hämeen nuorten ilmainen ehkäisy äänestettiin taas nurin – Yhtymähallituksen puheenjohtaja pettynyt ja surullinen

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.