Lukijalta: Talviurheilukaupunki Lahden luulisi saavan aikaan kunnollisen matkaluisteluradan Vesijärvelle

Timo Ansio

Nuoruudenystäväni Jyväskylästä ja entiset työtoverini Tampereen seudulta kehuvat, kuinka on ollut hienoa luistella järven jäällä, kun on taas kunnon talvi. Jyväskylässä kaupunki teki Jyväsjärven jäälle luistin- ja kävelyreitin. Tampereella kaupunki on tehnyt yrittäjän kanssa sopimuksen, ja siellä ainakin Näsijärvellä ja Tohloppi-järvellä on vastaavanlaiset reitit.

Hienoa, että Lahdessakin yrittäjä on aurannut reitin Lokista Mukkulaan, mutta luistelukunnossa se ei ole ollut koko talvena. ESS:n 13.2. uutisen mukaan kaupunki sponsoroi yrittäjää, mutta ilmeisesti sponsorointi ei ole ollut riittävää, kun tarkastelee radan kuntoa.

Talviurheilukaupunkina itseään pitävän Lahden luulisi saavan aikaan kunnollisen luistinradan jäälle. Jos liikuntatoimi ei siihen pysty, pitäisi kaupungin tehdä sopimus yrittäjän kanssa, joka auraisi ja pitäisi radan kunnossa. Pelkkä auraus ei riitä. Välillä vaadittaisiin jäädyttämistäkin, eikä vedestä taida olla pulaa.

Toinen asia, jota olen kaivannut Lahdessa, ovat kunnolliset saunalliset avantouintipaikat. Pirkanmaalla saunoja on yli 40.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.