Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ehdokkaalta | Ymmärretäänkö meillä demokratia oikein?

Olen maalta lähtöisin ja juureni ovat siellä. En pidä itseäni järjen jättiläisenä, mutta kasvualustani opetti minulle maalaisjärjen käyttöä ihan käytännössä.

Se on sitä, että jokainen vastaa tekemisistään eikä velkaa oteta kuin tarpeeseen.

Mieluummin köyhä kuin velkainen. Toisen järjen hippusen sain toimiessani käräjäoikeudessa lautamiehenä. Sieltä tuli se lautamiesjärki, jonka mukaan rikoksesta kuuluu saada rangaistus ja oikeus voittakoon. Nyt vain näyttää siltä, että maailma on muuttunut niin paljon, ettei noita järjen hippusia julkisessa elämässä enää näy.

Yhteiskunta velkaantuu, samoin yksityiset elintasonsa ylläpidossa, eikä tälle ole loppua näkyvissä.

Onko niin, että demokratian nimissä kaikilla on oikeus tehdä yhteiskuntaan tai itseensä kohdistuvia päätöksiä, vaikka ne ovat kuinka haitallisia?

Demokratiasta on tullut valtaapitävien työkalu ja esirippu. Sanana demokratia on paljon lupaava, mutta kuinka se näkyy itseään demokraattisena pitävien ihmisten toimissa, edustamiensa kansalaisten elämässä omissa päätöksissään?

Kansalaisia kuritetaan korkeilla elinkustannuksilla, ylisuurilla julkisen hallinnon menoilla ja vaikka millä.

Ei ole kehumista. Kansalaisia kuritetaan korkeilla elinkustannuksilla, ylisuurilla julkisen hallinnon menoilla ja vaikka millä.

Jos demokratia on valtaa, sen pitää olla myös vastuuta. Vastuuta niitä ihmisiä kohtaan, joilta vallankäytön valtakirja on saatu. Liiallinen demokratia tekee sen, että kun valta jaetaan, vastuu häviää.

En kannata diktatuuria, mutta maalaisena olen sitä mieltä, että talossa pitää olla isäntä. Muutoin rengit hyppii pöydille ja jälki on sen mukaista.

Tämä isäntä-vertaus sopii yhtä hyvin valtakuntaan kuin kaupunkiimmekin. Meillä on hyvä presidentti, mutta hänen edeltäjänsä tekivät poliittisen isojaon, jossa parhaat työkalut isännyyteen hävitettiin.

Kirjoittaja on varavaltuutettu, (sd.), kuntavaaliehdokas.