Lukijalta: Lahden sairaalanmäellä piilee kaavapöhö

Seija Helin

Luettuani Kari Porran kirjoituksen 23.3.2021 Etelä-Suomen Sanomien mielipidesivulta kävin katsomassa netistä sairaalanmäen kaavoitussuunnitelmat. Täytyypä sanoa, että suorastaan tyrmistyin.

Ymmärrän kyllä pysäköintitilojen tarpeen, mutta en sitä, että tontille sullotaan kerrostaloja kävelytien varteen. Rinne on jyrkkä ja huoli luontoarvoista täysin aiheellinen. Kävelen uomaa lähes päivittäin ja samalla keväisin seuraan valkovuokkojen ja kielojen kukintaa rinteessä. Myös pikkulintujen esiintyminen alueella on kaupunkilaiselle mukavaa seurattavaa.

Lahden sairaalanmäen kaavasuunnitelma sai myönteisen vastaanoton, vaikka työ on vasta alussa

Massiivinen rakentaminen häiritsee vuosia sekä lähiasukkaita että kävelytien lukuisia käyttäjiä. Mikä ihmeen rakennelma Vuorikadulta Vesijärvenkadun yli tulisi, kun se kaavassa näkyy kävelyalueena sairaalan pääovelle?

Pankaa nyt hyvät päättäjät jäitä hattuun ja ottakaa lusikka kauniiseen käteen suunnitelmia laatiessanne. Vasta kun saatte keskeneräiset projektit loppuun, on uusien aika. Kuntavaalien ehdokkaan kannattaa nyt ilmaista selkeästi kantansa suunnitelmiin ja niiden toteutusaikatauluihin. Ne vaikuttavat monen äänestäjän valintoihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut