Lukijalta: Kirjastoauto tulee lähelle, käyttäkää sitä!

Martti Hannuksela

Me lainaajat ihmettelemme täällä Riihitarhankadulla sitä, miten vähän ihmiset käyttävät kirjastoauton palveluja, vaikka kirjastoauto hoitaa lainaajan tilaukset käteen.

Voisiko sitä ajatella niin, että kirjastopalveluja käyttämätön henkilö sattuu olemaan Odusseuksen-retkillä, eikä heillä ole lainauspalveluihin sillon mahdollisutta?

Kalle Veirto kirjoitti 12.3. "kirjaelämästä Lahdessa", mitä tulee siihen, että kirjat ovat kerättyinä mitä suurempia pölynpesiä, mutta rakkaita kuitenkin. Riippuen aivan siitä, mitä elämään liittyvää tavaraa me fanitamme, niin juuri sitähän me keräämme.

Tämän kirjoittajaa on jo pitkään vaivannut sellainen tapa, että luetusta kirjasta tulee tehtyä merkintä kalenteriin ja edellisvuotena niitä merkintöjä oli kertynyt 62 kappaletta.

Siitä en sensijaan ole tehnyt analyysia, että onko lukemani enempi maailmankirjallisuutta vai kotimaisia tuotoksia.

Amerikkalainen Michael Newton, on kirjoittanut kirjan "Sielujen matka", missä hän vaeltaa tuonpuoleisessa maailmassa enempi kuin Martti Luther kirjassaan "Sidottu ratkaisuvalta".

Merkittäviä teoksia molemmat.

Kirjastopalvelut ovat Lahdessa monista palvelumuodoista ylivoimaisia ja lukijan kannalta olisikin toivottavaa, että ko. palvelut sellaisina pysyisivätkin.

Tänä globaalin epidemian aikana hyvä kirja antaa lohtua karanteenissa. Lukija voi unohtaa eläneensäkään tässä koronan kiusaamassa maailmassa.

Ollaan siis lahtelaiset kiitollisia siitä, että meillä on poikkeusaikanakin käytettävissä kirjastopalvelut! Se antaa toivoa, että jonain kauniina päivänä palaamme vielä normaaliin arkeen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.