Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Ehdokkaalta | Kirjoitustamme ei ollut laadittu vahingoittamistarkoituksessa

Vastaamme valtuutettu Kalle Aaltosen (pro lahti) kirjoitukseen (ESS 14.3.2021). Kirjoitustamme ei ollut laadittu vahingoittamistarkoituksessa, emmekä tarkoittaneet uhkaavalla ja turvattomalla keskusteluilmapiirillä fyysistä uhkaa. Kirjoituksemme käsitteli huolta ilmapiiristä, jonka olemme erityisesti viime aikoina kokeneet epäkunnioittavaksi ja valtuuston yhteishenkeä rikkovaksi.

Kirjoitimme julkisesti, jotta olisimme kaikki samalla viivalla. Avoin julkinen keskustelu on erittäin tärkeää myös demokratian kannalta. Lahtelaisilla on oikeus tietää ja osallistua keskusteluun.

Olemme valtuutettuina joutuneet kuuntelemaan, kuinka toistuvasti vähättelet ja haukut muita sekä esität vihjailuja ja syytöksiä, joille et kuitenkaan esitä mitään perusteita. Moni kanssavaltuutettu on kertonut, että ei enää jaksa tai viitsi pyytää puheenvuoroa käyttäytymisesi vuoksi. Tämä on kokemus, jota et voi väittää muuksi.

Nähdäksemme nyt kuitenkin yhteistyömahdollisuudet kanssasi ovat heikentyneet juuri edellä kuvatun käyttäytymisesi vuoksi.

On aivan totta, että yhteistyötä on pystytty ennen tekemään kanssasi moitteetta. Siitä sinäkin olet usein puhunut, ja kertomasi kannustukset ovat tulleet ihan aiheesta.

Nähdäksemme nyt kuitenkin yhteistyömahdollisuudet kanssasi ovat heikentyneet juuri edellä kuvatun käyttäytymisesi vuoksi. Perättömillä ja yleisellä tasolla heitetyillä syytöksillä ei rakenneta luottamusta eikä hyvää yhdessä tekemisen kulttuuria.

Yhteistyö vaatii kaikilta osapuolilta toisten kunnioittamista, työtä ja kompromisseja. Muut olosuhteet eivät ole muuttuneet, ja ennen yhteistyölle oli paremmat edellytykset.

Pro Lahti olisi voinut heti valtuustokauden alussa järjestäytyä ja päästä mukaan esimerkiksi mainittuun johtamisjärjestelmätoimikuntaan.

Väitteesi pienryhmien poissulkemisesta erilaisista toimikunnista ontuu. Käytäntönä on, että valmisteleviin toimikuntiin otetaan edustus järjestäytyneistä monijäsenisistä valtuustoryhmistä. Näin siksi, että monijäseninen ryhmä edustaa laajempaa joukkoa kuntalaisia kuin valtuustoryhmästä eronnut tai erotettu yksittäinen valtuutettu.

Olemme kuitenkin sitä mieltä, että demokratian aidon edistämisen vuoksi käytäntöjä tämän ja myös luottamuspaikkajaon osalta pitäisi tarkastella uudelleen ja olemme näitä asioita pitäneet esillä ryhmien välisissä neuvotteluissa.

Tämän valtuustokauden alussa meillä ei ollut yhtään yksijäsenistä valtuustoryhmää, vaan niitä on syntynyt vasta kuluvalla kaudella. Pro Lahti olisi voinut heti valtuustokauden alussa järjestäytyä ja päästä mukaan esimerkiksi mainittuun johtamisjärjestelmätoimikuntaan. Pro Lahti voisi järjestäytyä teknisesti myös yhden hengen ryhmien kanssa, jolloin heidätkin saataisiin mukaan. On turha syyttää muita ryhmiä siitä, että on itse päättänyt jäädä ulkopuolelle.

Kirjoittajista Puusaari on kaupunginvaltuutettu (vihr.) ja Lahden Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Kaikkonen kaupunginvaltuutettu (vihr.) ja Lahden Vihreän valtuustoryhmän varapuheenjohtaja.

Avoin kirje Jouni Kaikkoselle: Luotettavuus on yhteistyön perusedellytys

Avoin kirje Kalle Aaltoselle: Kritiikille ja mielipiteille tulee olla tilaa, mutta emme hyväksy tapaa, jolla tuot niitä valtuustossa esiin